Repe ja Romu kiertävät Kangasalla

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurikaksikko Repe & Romu kiertää Kangasalla 7.-13. kesäkuuta ja ottaa maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Repe ja Romu ovat kiertäneet maakuntaa jo muutaman vuosikymmenen, mutta kaverusten suosio ei ole hiipunut. Viime vuonna kuormureilla oli Kangasalla kymmenen keräyspäivää ja 780 asiakasta. Metalleja kertyi 23 tonnia ja vaarallisia jätteitä 9,5 tonnia.

– Parhaimmillaan yhdellä pysäkillä on ollut yli 200 kävijää. Varsinkin maaseudulla kuormureiden saapuminen on odotettu kylän yhteinen tapahtuma, Pirkanmaan Jätehuollon ympäristöinsinööri Satu Kuutti kertoo.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätteenkäsittelykeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

– Romuja ei siis tarvitse varastoida kotiin odottamaan kuormurikaksikkoa, Satu Kuutti muistuttaa.

Vuoden vaihteessa käynnistyi Tammervoiman hyötyvoimala Tarastenjärvellä. Voimalassa hyödynnetään lajittelun jälkeen jäävä sekajäte lämmöksi ja sähköksi. Onkin entistä tärkeämpää, että vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet toimitetaan niille kuuluviin paikkoihin, joko Repen&Romun kyytiin tai jäteasemalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?