Pytingin kahvila valmistautuu kesäkauteen

Luopioisten väki ehti viime kesänä jo tottua Mikkolan Pytingissä toimivan kahvilan palveluihin. Vuoden vaihteessa yrittäjä kuitenkin lopetti, ja sen jälkeen kahvilaa on pidetty auki talkoovoimin torstaisin ja lauantaisin. Mikkolan Navetta avaa tällä viikolla Pytingissä kesäkahvilan, joka palvelee asiakkaita tiistaista lauantaihin kello 10–15. Kevätkaudella kahvilaa pitivät vuoroviikoin Mikkolan navetan talkoolaiset ja Kukkian Maa-ja kotitalousnaisten aktiivit.

– Yhteistyö sujui hienosti ja siihen varmasti palataan myöhemmin jossain muodossa, lupaa Mikkolan Navetan puheenjohtaja Pia Suhonen.

Aitoon koulutuskeskuksen opiskelijat pitivät Vohvelikahvilaa torstaisin. Suhonen kertoo, että useampana päivänä avoinna oleva kahvila on ollut navettaväen ykkösasia koko kevään ja siihen on etsitty erilaisia ratkaisuja. Navettahan vuokraa tilat kunnalta, joten jo taloudellisesti kahvilan pyörittäminen on tärkeää. Lisäksi asiakkailta tulee jatkuvasti toivomuksia kahvilan suhteen.

– Ostimme yrittäjältä koko joukon kahvilalaitteita, joten toimivat tilat ja välineet leipomiseen ja asiakaspalveluun ovat olemassa. Työntekijäkysymyskin ratkesi, kun kahvilassa jo toissa kesänä työskennellyt Outi Nummi ottaa sen vastuulleen. Avukseen hän saa työllistettäviä nuoria ja Navetan talkoolaiset ovat myös luvanneet auttaa.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että Pytingin kahvila toimii jälleen! Kahvin ja teen kyytipojaksi saa samana aamuna leivottuja pullia ja pikkusuolaista. Leipiäkin leivotaan vuoropäivin ja leivonnaisia riittää kotiinkin ostettavaksi.

Uutuutena kahvilassa on Ruisleipäperjantai, jolloin kahvilassa myydään paikallisia ruisleipiä.

– Toistaiseksi olemme sitoutuneet toimimaan elokuun loppuun asti, mutta yleisö äänestää jaloillaan. Jos asiakkaita riittää, jatkamme ilman muuta kahvilan pitämistä syksylläkin. Kuuntelemme myös kovasti kiinnostuneina asiakkaiden mielipiteitä ja toivomuksia toiminnan kehittämiseksi, lupaa Pia Suhonen.

Pytingin kahvila juhlistaa avajaisviikkoa tarjoamalla ilmaiset pullakahvit perjantaina 10.6. Ruisleipämaistiaisissa pääsee koukuttavan hyvän rukiisen perinneherkun makuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?