Ensihoitopäätös näkyy Sahalahdella

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksymä ensihoidon palvelutasopäätös kahdelle seuraavalle vuodelle nostaa ambulanssin toimintatasoa Sahalahdella. Kahdesta niin sanotusta perustason yksiköstä toinen nostetaan hoitotason eli tehostettua hoitoa antamaan kykeneväksi ambulanssiksi. Aiemmin määriteltyihin ambulanssin valmiusaikoihin ei uuden päätöksen myötä ole tulossa muutoksia.

Sairaanhoitopiirin mukaan uusi palvelutasomalli parantaa ensihoidon palvelutasoa erityisesti niissä kunnissa, joissa palvelutaso jäi viime vuonna merkittävästi alle sairaanhoitopiirin keskitason.

Päätöksen mukaan toimialuejohtaja päättää jatkossa ensihoitokeskusta johtavan lääkärin esityksestä rakennemuutoksista, jotka ovat kustannuksiltaan vähäisiä. Tällaisia ovat esimerkiksi yksiköiden asemapaikat tai toiminta-aikojen muutokset.

Palvelutasopäätöksen muutosten vaikutukset ensihoitopalvelun kokonaiskustannuksiin ovat 1,3 miljoonaa euroa suuremmat kuin kuluvan vuoden kustannusarvio. Ensihoitopalvelun kokonaiskustannukset jakaantuvat kunnille edelleen niin, että 30 prosenttia tulee asukasluvun ja 70 prosenttia tehtäviin käytetyn ajan perusteella. Ensihoitokeskuksen kulut jaetaan asukasluvun mukaisesti, ja kiireettömien kuljetusten ja ensivastetehtävien kustannukset veloitetaan suoritepohjalta.

Ensihoitopalvelun tuottamiseen osallistuvat jatkossakin Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan pelastuslaitos ja yksityiset palveluntuottajat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?