Teatterikesien suosikkisävelet soivat Juhlakavalkadissa

Juhlakavalkadissa palataan vuosien takaisiin kesäteatterimuistoihin. Kuva näytelmästä Glory vuodelta
Juhlakavalkadissa palataan vuosien takaisiin kesäteatterimuistoihin. Kuva näytelmästä Glory vuodelta 2013. Albert Edelfeltinä Arto Tyrni ja Aino Ackténa Noora Virtanen.

Heinäkuun 24. päivän iltana ne syttyvät taas, nimittäin Kuohijoen kesäteatterin valot.

Kahden välivuoden jälkeen ”Aslakin teatterina” tunnettu ryhmä palaa näyttämölle. Samalla se juhlii kymmenettä kesäänsä muusikko, teatterin monitoimimies Aslak Christianssonin käsikirjoittamalla Juhlakavalkadilla, jossa kuullaan parhaita paloja ja suosikkisäveliä menneiden kesien esityksistä.

Kuohijoen kesäteatterin toiminta alkoi vuonna 2004, mutta koska kaksi kesää on jäänyt väliin, 10-vuotisjuhlakesä on meneillään juuri nyt.

– Tarkoitus on koota yhteen parhaita muistojamme mutta luoda niistä uusi kokonaisuus, jonka parissa ensikertalainen yleisö voi viihtyä yhtä hyvin kuin nekin, jotka ovat nähneet aikaisempia näytelmiämme, Christiansson kertoo.

Kuka muistaa vielä lastennäytelmän nimeltä Vikatie 3, jossa hassunkuriset perheet kohtasivat vielä hassunkurisempia seikkailuja? Entä Nähdään tähtiä -esityksen vitsikkäät sketsit ja laulut? Tai näyttämösovelluksen Kerpeikkarin, Suomen historian pahimman tunnetun sarjamurhaajan kauhuteoista? Ja teatteriohjaaja Glory Leppäsen unohtumattomat elämänvaiheet?

– Kavalkadissa on mukana kappaleita kaikista säveltämistäni musiikkinäytelmistä, ja laulujen välissä esitetään niistä joitakin kohtauksia, Christiansson selittää.

Kuohijoen kesäteatterin näytelmät ovat olleet keskenään hyvin erilaisia, joten myös esityksen tunnelmat vaihtuvat herkästä hurjaan ja huvittavaan.

Niinpä mukana ovat muun muassa Glory-näytelmästä poimittu chanson-laulu Dans les Rues de Paris sekä peräti 9 minuuttia kestävä laulettu tarina Kerpeikkarista eli Juhani Aataminpojasta, joka vuonna 1849 levitti kauhua ympäri eteläisen Suomen ja ehti murhata 12 ihmistä ennen kiinnijäämistään.