Samppalinnan ryöstöretki ei riittänyt

Päättyneellä futsal-kaudella sydänhämäläistä lippua voi katsoa pitäneen korkeimmalla nimeltään ulkopaikkakuntalaisen seuran. Lähinnä kangasalalaisen kaveriporukan yhteenliittymänä alkunsa saanut Vehmaisten Urheilijoiden futsal-joukkue, joka vielä joitakin vuosia sitten pelasi paikalliskamppailuja KaVo:n kanssa alemmalla sarjatasolla, kolkutteli kevään päätteeksi ykkösdivisioonan portteja.

VehU varmisti Kakkosessa Tampereen ja Satakunnan alueen sarjavoiton kolmanneksi viimeisessä ottelussa Nokian Palloseuraa vastaan. Tämä oikeutti valtakunnallisen Futsal Ykkösen kaksiosaiseen nousukarsintaan Turun piirin voittajaa TPK:ta vastaan.

Karsintojen ensimmäisen osaottelu pelattiin Turussa Samppalinnan palloiluhallissa. Vierasjoukkueen puolustuspelaaminen oli kauden tärkeimmällä hetkellä parhaalla mahdollisella tasolla, ja peli-ilme oli muutenkin erinomainen. Niinpä VehU:n ryöstöretki onnistui – kotijoukkueen ikävästi yllättänein – 2–4-lukemin.

Jälkimmäinen osaottelu pelattiin Ylöjärvellä, jossa VehU pelaa kotiottelunsa. Tällä kertaa VehU ei pystynyt edellisottelun tavoin tukkimaan kaikkia vastustajan maalintekoluukkuja, ja TPK vei voiton maalein 3–6. Karsintojen voitto meni näin ollen turkulaisille äärimmäisen pienellä erolla, yhteismaalein 8–7.

– Ensimmäinen ottelu oli todella intensiivinen, ja se ehkä näkyi jälkimmäisessä siten, että jalka alkoi olla suurimmalla osalla melkoisen raskas toiselle jaksolle lähdettäessä. Toki TPK oli pelillisesti edellä jo ensimmäisen puoliajan, VehU:n mediavastaava Otso Lepomäki arvioi.

Koko joukkueen puolustustaistelun ohessa etenkin Antti Tapola ja Ati Mäkelä kunnostautuivat nousukarsinnoissa maalinteossa.

– Päällimmäiseksi jäi pettymys siitäkin huolimatta, että karsintoihin lähdettiin selkeänä altavastaajana liigassa vielä muutama vuosi sitten pelannutta meritoitunutta vastustajaa vastaan. Hyvissä ajoin ennen kauden alkua asetettu nousutavoite jäi lopulta kahdenkymmenen minuutin päähän, joukkuekavereidenkin puolesta harmillista lopputulosta valitteleva Lepomäki huokaa.

Ensi kauteen hän katsoo jo varovaisen optimistisesti. Moni pelaaja kehittyi tuntuvasti kauden aikana, ja nuorekas runko on pysymässä ensi kaudelle pitkälti entisellään. Kokemusta tiukoista peleistä on kuitenkin jälleen vähän enemmän kuin viime kauteen lähdettäessä.

 

KaVo tekee enemmän kuin päästää

Täysiverisemmän paikallisjoukkueen eli FC KaVon kausi futsalin Kolmosessa alkoi tappiolla ja päättyi tappioon, mutta niiden väliin mahtui monta riemukasta hetkeä. Avaus- ja päätöshäviöiden lisäksi KaVo kärsi kauden aikana vain kaksi tappiota; sen sijaan voittosarakkeeseen kirjattiin seitsemän ja tasapelitilastoihin kolme merkintää.

Riemua riitti myös yksittäisissä peleissä – perinteidensä mukaisesti KaVo sai tuulettaa tehdyn maalin kunniaksi useimmin koko lohkossa, ja toisaalta kangasalalaisten oman verkon ahkera heiluminen antoi lohkon muille joukkueille kosolti ilonaiheita. 15 maalin verran plussalle päätynyt maaliero kuvasi varsin hyvin kangasalalaisten kautta: joukkue oli selkeästi lohkon ylempää keskikastia, mutta aivan terävimpään kärkeen ei nähdyn rennolla puolustuspelaamisella päästy. Niinpä sarjasijoitus oli maalierotilastoa mukaillen kolmas.

Riehakkaasta hyökkäyspelistä kertoo myös lohkon pistepörssi. FC KaVon Jussi Kuusisto, Jussi Kotilahti ja Jan Kulokorpi miehittivät lohkon pistepörssin kolme ensimmäistä sijaa, ja Mikko Kuusistokin mahtui vielä viiden tehokkaimman listalle. Maalivahti Joonas Niemelle joukkueen pelityyli tuotti ajoittain tukalia hetkiä, mutta toisaalta KaVon hyökkäysvoittoisen linjan mukaisesti jopa Niemikin osallistui vastustajan maaliverkkojen pöllyttämiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?