Kesäkausi avattiin Pytingin kahvilassa

Outi Nummi pitää Pytingin kahvilaa kesän ajan. Avajaispäivänä hän sai vastaanottaa useita kukkia. Marjatta Myllylä toi pionin.

Outi Nummi pitää Pytingin kahvilaa kesän ajan. Avajaispäivänä hän sai vastaanottaa useita kukkia. Marjatta Myllylä toi pionin.

Pytingin kahvila toimii taas tiistaista lauantaihin kello 10-15 koko kesän ajan, myös juhannusaattona. Vetovastuun kahvilasta otti Mikkolan Navetta ry, sillä uutta yrittäjää jatkamaan Kahvila Paulaa hienoa alkua ei löytynyt. Kahvilan emäntänä toimii Outi Nummi, jolle on kertynyt aikaisempaa kokemusta kahvilan pyörittämisestä muutaman vuoden takaa.

Apuna kahvilassa on kunnan nuoria kesätyöntekijöitä, joista ensimmäisenä vuorossa on Anni Hakala. Hän käy Anna Tapion koulua ja aloittaa syksyllä yhdeksännen luokan. Avajaispäivän tarjottavista Anni oli tehnyt raparperipiirakan.

– Anni on reipas, oma-aloitteinen ja ahkera, Nummi kehuu.

Avajaispäivän tarjous, ilmainen kahvi ja pulla, veti väkeä Pytinkiin varsinkin iltapäivällä. Kävijät olivat kovin kiitollisia, että kahvilatoiminta Pytingissä jatkuu.

Sirpa Salminen auttaa ja opastaa kyselijöitä kuntainfossa kesän ajan.

Sirpa Salminen auttaa ja opastaa kyselijöitä kuntainfossa kesän ajan.

Kahvilan valikoimiin kuuluu munkkien ja voisilmäpullien ohella vaihdellen myös erilaisia makeita ja suolaisia piirakoita. Kaikkea saa myös ostaa mukaan. Lisäksi myynnissä on itse leivottua saaristolaisleipää, viikonloppuisin myös rievää, sämpylöitä tai focacciaa. Perjantaisin myynnissä on uunituoretta paikallista ruisleipää, jota saa menekistä riippuen myös lauantaisin.

– Jäätelöä kyseltiin jo viikonlopun aikana paljon, kertoo Outi Nummi ja lupaa, että Sarkasen tilan jäätelöä on saatavana taas loppuviikosta lähtien.

Pytingin kuntainfo toimii nyt neljättä kesää. Ohjeita ja opastusta saa tänä vuonna Sirpa Salmiselta. Kuntainfo on auki tiistaista perjantaihin kello 10-15.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?