Kylät pääsevät talkoisiin välirahoituksen turvin

Pälkäne vauhdittaa kylien kehityshankkeita tarjoamalla korotonta lainaa Leader-avustuksia odottaville hankkeille.

Maaseudun kehittämisrahat maksetaan samalla järjestelmällä, joka on jättänyt maatilat pulaan. Maksatuksen viivästys jättää kylät ja yhdistykset hankalaan saumaan: niiden pitäisi ottaa velkaa voidakseen aloittaa talkoot suunnitellulla aikataululla.

Pälkäneen valtuusto päätti, että hankkeet voivat saada korkeintaan 10 000 euron korottoman lainan sen jälkeen, kun Pirkan Helmi on hyväksynyt hankkeet. Enintään kahdeksaksi kuukaudeksi myönnettävällä välirahoituksella avustetaan hankkeita, jotka tukevat kylän yleistä kehittämistä sekä palvelu- ja elinkeinorakenteen kehittämistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?