Taidepappilan kesänäyttelyssä esillä kokoelmien helmet

Keraamiikkataiteilija ja Kuhmalahden Taidepappilan isäntä Teemu Luoto valoteostensa keskellä

Keraamiikkataiteilija ja Kuhmalahden Taidepappilan isäntä Teemu Luoto valoteostensa keskellä

Juhannusviikonlopun myötä avautui jälleen mahdollisuus tutustua Teemu Luodon luomaan taidemaailmaan Kuhmalahden Taidepappilassa. Kesän näyttelyssä on esillä teoksia Taidepappilan omista kokoelmista; 45 -toimintavuoden jälkeen Taidepappilan kokoelmista löytyy enemmän töitä kuin on mahdollista laittaa esille.

Kesän näyttelyssä on esillä Taidepappilan luottotaiteilijoiden, kuten Outi Heiskasen, Samuli Heimosen, Heli Mäkisen ja Katy Gyllströmin kuvataidetta. Taidepappilan isännän Teemu Luodon kesän taiteilijavieraana on myös Hilda Gogoljuk. Hänen posliiniset veistoksena ovat löytäneet oman kulmahuoneen Taidepappilan kahvilan kupeesta. Taidepappilan pihapiiristä löytyy myös elämyspolku, jonka varrella on ympäristötaidetta ja installaatioita.

Kokoelmateoksien lisäksi näyttelyssä esiintyvät Taidepappilan vakiasukkaat, eli Teemu Luodon keraamiset veistokset. Elävän tuntuiset, hellyyttävät hahmot eivät kuitenkaan asetu vain taideobjekteiksi. Suloiset hahmot ovat näyttelyvieraan kavereita, ne ihmettelevät myös Taidepappilan kokoelmien helmiä ja kysyvät kanssakatsojalta: ”Mitäs tykkäät?”

Kuhmalahden Taidepappila on avoinna 25.6.-7.8. päivittäin klo 12-18.

Lasten taidetyöpaja Taidepappilassa la 2.7. klo 12-15.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?