Järjestelyt etenevät aikataulussa

Tänä vuonna Kirkastusjuhlien järjestelyissä on ylimääräistä mietittävää. Normaalien juttujen lisäksi aitojen ja muiden rakenteiden suunnittelussa on huomioitava, että Rokkiliiterin luokse pääsee ajamaan panssarivaunulla.

Juhlien vakiokalustoon jo 20 vuotta kuulunut Apulanta-yhtye on päättänyt saapua juhlakeikalleen hieman erikoisemmalla kulkupelillä. Limusiinit ja vastaavat tuntuivat turhan tavanomaisilta ratkaisuilta, joten paikalle päätettiin tulla Parolan Panssarimuseolta lainatulla täysin toimintakuntoisella Lantsverk Anti -merkkisellä toisen maailmansodan aikaisella ilmatorjuntapanssarilla.

Vaunun mukana tulevat ammattisotilaat tarjoavat muusikoille unohtumattoman kyydin koko festivaalin päättävälle keikalle maanantain ja tiistain välisenä yönä. Vaunu on mukana jo sunnuntain päiväjuhlan pelastusnäytöksessä ja sunnuntaina yleisö voi myös tutustua sotakoneeseen lähemmin.

Festivaalin valmistelut ovat VPK:n puheenjohtajan Erkki Hyökin mukaan rullanneet suunnitelmien mukaan, eikä lipunmyynninkään suhteen ollut alkuviikosta huonoa kerrottavaa.

–Hiukan ollaan ennakkomyynnissä edellä viime vuoden vastaavaa ajankohtaa. Lauantai on ollut kysytyin päivä, mutta muiden päivien myynti ei ole paljoa siitä jäljessä, Hyöki myhäilee.

Ennakkomyynti jatkuu paikallisissa myyntipisteissä torstaihin ja verkkokaupassa perjantaina puoleen yöhön asti.

Hyökillä on mieluista kerrottavaa myös jalkapallon ystäville, sillä sunnuntai-illan EM-finaali nähdään suorana lähetyksenä Honkalan pihalle sijoittuvalta isolta screeniltä.

Markus Hilden (vasemmalla), Mari Lempinen, Harri Marttila ja Janne Sokka pystyttivät maanantaina anniskelualueen aitaa ensi viikonvaihteen Kirkastusjuhlia varten.
Markus Hilden (vasemmalla), Mari Lempinen, Harri Marttila ja Janne Sokka pystyttivät maanantaina anniskelualueen aitaa ensi viikonvaihteen Kirkastusjuhlia varten.