Rautajärvi palaa vanhaan aikaan

Vanhan ajan metsä- ja maatalousnäyttely 23.-24.7. kello 10 alkaen Pälkäneen Rautajärvellä (Pimiäntie 1).
Vanhan ajan metsä- ja maatalousnäyttely järjestetään  23.-24.7. kello 10 alkaen Pälkäneen Rautajärvellä osoitteessa Pimiäntie 1.

Vanhan Savotan kämppäkauppa järjestää 13. kerran perinteisen vanhan ajan metsä- ja maatalousnäyttelyn Pälkäneen Rautajärvellä. 23.–24. heinäkuuta kello 10 alkaen vierailijoilla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ja kokea vanhan ajan tunnelmaa.

Esillä on koneita eri aikakausilta. Auto oli harvinainen kapistus 1930-luvulle saakka, ja sen ajan teillä oli hidasta ja vaikeaa ajaa. Suomessa ajokortti tuli autoilijoille pakolliseksi vuonna 1922. Tätä ennen autoiluharrastajat olivat hankkineet ajolupia vapaaehtoisesti. Yleisöllä on mahdollisuus päästä lauantaina 1923-vuosimallin T-Ford pick-upin kyytiin. Nähtävillä on myös Markku Lyhdyn kunnostamat 1920-luvun traktorit.

Hevosaikakautta lauantaina esittelee Anne Friis ja sunnuntaina Eeva-Liisa Pitkänen suomenhevostensa kanssa. Tallipihalla pääsee tapaamaan iittiläistä maatiaiskantaa olevat kanat, Nestori-kukon ja kaneja.

Työnäytöksissä nähtävillä on muun muassa kattotiilien tekoa, heinän käsinpaalausta, tukkien niputusta ja luokinpainantaa. Riukuaitamestari Matti Partio joukkoineen näyttää miten riukuaitaa tehdään. Timo Nieminen esittelee pärekopantekoa.

Musiikillista tunnelmaa luo Vanhan Savotan yhtye Enso Kusetti ja muut pelimannit. Maitolavan ja tallin parven vieressä on mahdollisuus laittaa tanssiksi.

Vanhan Savotan tiloissa pääsee ihailemaan pienempiä metsä- ja maataloustyökaluja sekä moottorisahoja. Kämpällä on myynnissä perinneasuja ja -saappaita. Niin laavusta kuin kämpän puoleltakin löytyy emänniltä evästä, jos nälkä yllättää. Kaikissa savotan myyntipisteissä käy vain käteinen.