Lähtölistat: Kukkia Triathloniin ilmoittautunut 160 ja Kangasala Triathloniin 355 osanottajaa

Triathlonin superviikonloppu

Tuleva viikonloppu on triathlonin superviikonloppu Sydän-Hämeessä. Luopioisissa sukelletaan lauantaina 15. kertaa Kukkian aaltoihin. Toista kertaa järjestettävä Kangasala Triathlon puolestaan muuttaa uuteen paikkaan. Kisakeskuksena toimii lauantaina ja sunnuntaina Mobilian ranta.

Kukkia Triathlonin kuninkuusmatkalla uidaan 600 metriä, pyöräillään Kukkian ympäri 52 kilometrin lenkki ja juostaan Haltiaselän ympäri 13 kilometrin matka. Lähtölaukaus kajahtaa lauantaina 23.7. kello 10.

Miesten riatlonkisa (uinti 200 m, pyöräily 13 km ja juoksu 4 km) starttaa kello 11.10 ja naisten kymmenen minuuttia myöhemmin. Kello 11.30 alkaen 6–12-vuotiaat lapset kisaavat leikkimielisessä duathlonissa (uinti 25 m, juoksu 400 m).

Riatlonilla joka vuosi mukana olleesta Rauno Haapasesta tulee tänä vuonna tapahtuman ensimmäinen kunniatriathlonisti. Luopioisten entinen kunnanjohtaja starttaa 14 edellisvuoden tapaan lyhempään riatloniin.

Kukkia Triathlonin ennakkoilmoittautuminen vilkastui, kun sääennusteet lupailivat viikonlopuksi ihannesäätä. Tällä hetkellä listoilla on 160 nimeä, ja rannassakin pääsee vielä mukaan, sillä enimmäismääräksi on päätetty 300.

– Osanottajamäärä on nousemassa edellisvuosien tasolle, vaikka alkukesän viileissä vesissä uintitreeni on varmasti jäänyt vähiin, jos ei ole märkäpukua, liikuntasihteeri Petri Ketola sanoo.

Kangasalla kisaillaan lauantaina kello 10 alkaen lasten sarjoja ja kello 12.15 alkaen nuorten sarjoja. Kokeile triathlon -sarja (uinti 200 m, pyöräily 7,5 km ja juoksu 2 km) starttaa kello 12.30 ja kunto+ sarja (uinti 1000 m, pyöräily 30 km ja juoksu 8 km) kello 15. Sunnuntaina lähdetään kello 10.30 ja 13 kunto- ja super-matkoille.

Kangasala-triathlon on kasvamassa Pirkanmaan suurimmaksi triathlontapahtumaksi, sillä ennakkoilmoittautuneita on 355. Kilpailijoita saapuu eri puolilta Suomea. Kansainvälistä väriä kisaan tuovat ruotsalais- ja turkkilaisosanottajat.

Rauno Haapanen starttaa lauantaina 15. kertaa Kukkia Triathloniin. Luopioisten entinen kunnanjohtaja on ollut mukana joka vuosi.

Rauno Haapanen starttaa lauantaina 15. kertaa Kukkia Triathloniin. Luopioisten entinen kunnanjohtaja on ollut mukana joka vuosi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?