Pieni ja sympaattinen juoksutapahtuma

Metsäjuoksun järjestäjä Ivan Luck lähetti juoksijat matkaan Haltian torpalta.
Metsäjuoksun järjestäjä Ivan Luck lähetti juoksijat matkaan Haltian torpalta.

Kolmetoista juoksijaa pinkaisi lauantaina matkaan Haltian torpalta aamukymmeneltä. Neljättä kertaa järjestetyssä Haltian metsäjuoksussa nopeudesta metsäreitillä kisattiin lyhyemmällä 4,8 kilometrin ja pidemmällä 9.6 kilometrin matkalla. Matkaan päästiin lähtemään aurinkoisessa säässä joka ei vielä aamukymmeneltä tuntunut liian kuumalta. Hiki tosin virtasi siitä huolimatta. Reitti on melko rankka ja etenkin viimeinen ylämäki oli monen kisaajan mielestä todella kova.

– Reitillä on hyvä profiili. Kilpailun jälkeen pitääkin tuntua siltä, että on kilpaillut, tapahtuman järjestäjä Ivan Luck tuumi.

Sahalahtelaiset veljekset Juho ja Matti Höysniemi eivät asettaneet sen kummempia tavoitteita, lähinnä kertoivat kisaavansa veljesmestaruudesta.

– Haltia on hieno kylä ja tämä on hieno tapahtuma, toista kertaa osallistunut ja veljeksistä tällä kertaa nopeampi Matti Höysniemi sanoi.

 

Aki Niemi jälleen kärjessä

 

Vaihtelevasti eri vuosina lyhyempää ja pidempää matkaa juossut, kaikkina aiempinakin vuosina ykkössijan napannut Aki Niemi vei odotetusti myös tänä vuonna pidemmän matkan voiton. Kakkoseksi juoksi Ville Kinnunen ja kolmannelle sijalle ylsi Jani Körhämö. Naisten pitkän matkan nopein oli Hannele Kinnunen ja lyhyen reitin pinkoi nopeimmin Jaana Ketola. Miehistä lyhyen reitin juoksi vain Timo Heikkilä hyvällä ajalla 22:54.

Parhaimmillaan metsäjuoksuun on osallistunut reilu parisenkymmentä kilpailijaa. Tapahtuma saa kuitenkin säilyä erilaisena, pienenä ja sympaattisena juoksutapahtumana, jolla ei tehdä bisnestä vaan pääasiana on liikunta ja rento meno. Juoksijoita tuntuu riittävän lähiseuduilla.

– Yritetään pikkuhiljaa kasvaa tapahtumana mutta mitään isoa tästä ei tarvitse tullakaan. Viisikymmentä osallistujaa olisi jo vähän liikaa, Ivan Luck sanoi.

Tapahtumaa pyörittää koko Luckin perhe. Ivan Luckin vaimo Sanna Teivaala-Luck huolehti kahvilasta Haltian torpalla ja heidän poikansa vastasivat reitin huoltopisteistä.