August Rock 2016: Festivaalin kokonaislahjoitussumma ylitti 35 000 euroa

Hyväntekeväisyys on hauskaa

35 000 euron kokonaislahjoitussumma TAYS:in lastenpsykiatrian klinikalle ylittyi Sari Saaren (oikealla) ostamalla lipulla. Festariseurana oli Marjo Pekkarinen.

35 000 euron kokonaislahjoitussumma TAYS:in lastenpsykiatrian klinikalle ylittyi Sari Saaren (oikealla) ostamalla lipulla. Festariseurana oli Marjo Pekkarinen.

Tunnelma oli perinteisesti katossa, kun Kuohijoen Kylä-Mukkulan Aslak and The Eskimos Klubilla rokattiin seitsemännentoista kerran August Rockin tahtiin. Yhdeksän esiintyjän kattaus viihdytti ja tanssitti juhlakansaa. Hyväntekeväisyysfestivaali järjestetään talkoovoimin, ja tapahtuman tuotto lahjoitetaan TAYS:n lastenpsykiatrian klinikalle. Myös bändit soittavat ilmaiseksi. Esiintyjiä ei ole tarvinnut suuremmin etsiä, tulijoita kyllä riittää. Moni orkesteri on jo kokenut August Rock-konkari, joka palaa yhä uudelleen Kuohijoelle ainutlaatuisen tunnelman ja hyvän tarkoituksen tähden.

– Vuosien varrella esiintyjiä on ollut yhteensä 51 tai 52. Pidetään linja siinä, ei mitään liian extremeä. Joskus on joutunut sanomaan, että olette liian raskas ryhmä tänne, tapahtuman puuhamies ja Passion-rumpali Arto Tyrni muistelee.

Konkarisoittajien lisäksi aina joku uusikin esiintyjänimi mahtuu mukaan.

Keikkakesän kohokohta

Tuttuja nimiä August Rockissa olivat muun muassa Crazy Mama and The Sidekicks, VHG, Distained, Jaakko Pesola sekä tietysti illan perinteisesti päättänyt Passion, jonka 30-vuotisjuhlasta festivaali aikanaan alkoi. Ainoa ensikertalainen oli tänä vuonna Jarkko Caven, joka otti yleisön omakseen esittämällä loistavia covereita Iron Maidenin Fear of The Darkista Madonnan Papa Don’t Preachiin.

Jarkko Caven esiintyi August Rockissa ensimmäistä kertaa ja viihdytti yleisöä covereillaan.

Jarkko Caven esiintyi August Rockissa ensimmäistä kertaa ja viihdytti yleisöä covereillaan.

Toisena esiintynyt duo Kuolema, Kärsimys ja Kettunen herätti hilpeyttä sanoituksillaan. Lahdesta tulleen kaksikon toinen jäsen Antti Kotinummi on esiintynyt August Rockissa nykyisen duonsa lisäksi myös Tellus-nimisen kokoonpanon kanssa. Hän kertoo August Rockin olevan keikkakesän kohokohta.

– Tämähän on maailman paras festivaali! Hyväntekeväisyyden tekeminen ei ole koskaan ollut näin hauskaa, ja rahat menevät tärkeään tarkoitukseen. On etuoikeutettua saada soittaa täällä, Kotinummi sanoo.

Koskettava palkitseminen

Tälle vuodelle asetettu tavoite 35 000 euron kokonaislahjoitussummasta lastenpsykiatrialle ylittyi, kun puutikkalalainen Sari Saari osti 126. lipun, joka oikeutti myös palkintoon. Neljä vuotta sitten Urjalasta Puutikkalaan muuttaneelle Saarelle hetki oli erityisen koskettava, sillä hänen oma lapsensa on tälläkin hetkellä hoidossa TAYS:n lastenpsykiatrian klinikalla.

– Yllätyshän tämä oli. Eihän se olisi tuntunut miltään, ellei oma lapsi olisi juuri siellä hoidossa, Saari sanoo.

Saaren tytär on erityislapsi, jolla on diagnosoitu Smith-Magenis- syndrooma. Oireyhtymä on harvinainen. Sitä sairastaa seitsemän lasta Suomessa ja 600 maailmassa. Se aiheuttaa erilaisia arjen haasteita liittyen käyttäytymiseen, jaksamiseen ja nukkumiseen. Klinikalla opetellaan muun muassa käsittelemään tunteita ja käyttäytymistä sekä

August Rock on Kuolema, Kärsimys ja Kettunen-duolle keikkakesän kohokohta.

August Rock on Kuolema, Kärsimys ja Kettunen-duolle keikkakesän kohokohta.

nukkumisrytmiä.

– Muutin Puutikkalaan Urjalasta, missä minulla ei ollut juurikaan tukiverkostoa. Puutikkalassa tutustuin Marjo Pekkariseen, joka on käynyt läpi samoja asioita. Hän on neuvonut hakemaan apua ja ymmärtänyt, Saari kiittää festariseurana ollutta niin ikään puutikkalalaista Pekkarista.

Sari Saari on kiitollinen lastenpsykiatrin antamasta hoidosta, sillä se muun muassa mahdollistaa hänen täysiaikaisensa töissä käyntinsä ja jaksamisensa, kun kokonaiset yöunet ovat mahdollisia. Hoidon tavoitteena on, että lapsi pystyisi asumaan kotona. Saari toivoisi, että August Rockissa kerätty lahjoitussumma sijoitettaisiin potilaiden vapaa-ajan viettoon.

Kaiken kaikkiaan lippuja myytiin tänä vuonna huikeat 408 kappaletta. TAYS:n lastenpsykiatrian klinikalle lahjoitettavaksi summaksi kertyi 4160 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?