Mikä on Ämmätsän kylätalon tulevaisuus?

Ämmätsän kylätalon tulevista kukoistuksen vuosista keskustellaan sunnuntaina kello 14 alkaen. Samalla muistellaan menneitä ja lauletaan yhteislauluja.

Ämmätsän kylätalon tulevista kukoistuksen vuosista keskustellaan sunnuntaina kello 14 alkaen. Samalla muistellaan menneitä ja lauletaan yhteislauluja.

Ämmätsän kylätalo koulun naapurissa huokaa tyhjyyttään. Rakennus on entisen koulun käsityö- ja voimistelutila, alakerrassa toimi koulukeittola ja yläkerrassa asui koulun vahtimestarin perhe.

Ämmätsän, Kyynärön ja Vahdermetsän kylätoimikunta on saanut talon haltuunsa jo vuosia sitten. Lisäksi se sai kantaakseen kylätalon hoito- ja käyttökulut.

Erilaisia tapahtumia talolla on ollut, viimeisinä vuosina harvemmin. Yläkerran asunnossa on ollut vuokralaisia, tällä hetkellä hyvä asunto on tyhjillään. Koulukeittolan tilat ja alakerran luokkatila kaikkine koulukuvineen ja muistoineen on erinomainen tila pienille tapahtumille, perhejuhlille, kokouksille ja harrastuspiireille.

Sunnuntaina 28.8. kello 14 Kylätalolla lauletaan yhdessä, muistellaan menneitä ja suunnitellaan, ideoidaan kylätalon tulevaisuutta. Talon hoito ja kunnossapito vaatii rahaa, voisiko Pälkäneen kunta auttaa kylätoimikuntaa taloudellisesti kylätalon hoidossa? Mukaan tarvitaan tietysti myös kyläläisten talkoohenkeä, jota varmaan paikkakunnalta löytyy!

Koulun entiset kerholaiset päättivät kutsua koolle väkeä miettimään, miten kylätalo voidaan pitää ”pystyssä”. Ideointikahvia pullan kera tarjotaan pientä maksua vastaan. Ämmätsän kylätalon kotoisassa ilmapiirissä lauletaan tuttuja yhteislauluja ja keskustellaan talon tulevista ”kukoistuksen” vuosista.

Tuomo Nisula

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?