Kyllä kaikki tekevät niin

”Älä yleistä.” Tämä tuntuu olevan yksi äidinkielenopettajani suosikkilauseista.

Vaikka sinä olet kiinnostunut urheilusta, kaikki eivät ole. Vaikka yksi lapsi tykkää kalakeitosta, kaikki eivät tykkää. Vaikka yhdellä nuorella on tapana kiusata alakoululaisia, kaikilla ei ole. Vaikka yksi maahanmuuttaja raiskaisi, kaikki eivät.

 

Netistä voi lukea kaikenlaisia kirjoituksia siitä, kuinka maahanmuuttajamies on syyllistynyt milloin mihinkin rikokseen. Joskus kyseessä on varastelu, toisinaan seksuaalinen häirintä, ehkä jopa murha.

Siispä kaikki Suomessa tapahtuvat rikokset ovat maahanmuuttajien tekosia. Kukaan rehti suomalainen mies ei sortuisi varasteluun, tuntemattoman tai vaikka ihan läheisen naisen ahdisteluun puhumattakaan henkirikoksen tekemisestä.

Saatikka suomalaiset naiset sitten? He eivät ikinä sortuisi pahantekoon. Ei, kyllä suomalaiset ovat kunnon kansaa!

 

Tilastojen mukaan maahanmuuttajien rikollisuusprosentti on korkeampi kuin suomalaisten. Mitä sitten? Missään ei lue, että sata prosenttia ulkomailta tänne turvaan tai muuten vain asumaan tulleista syyllistyy rikollisuuteen. Miksi sitten jokaisessa vastaantulevassa ulkomaalaistaustaisessa näkee potentiaalisen rikollisen?

Ehkä sellaisia uutisia ja kirjoituksia on helpompi lukea, joissa maahanmuuttaja tai pakolainen on päätynyt lain kovan kouran eteen. Ehkä lukijoiden halu löytää syitä heidän ulkomaalaistaustaisia kohtaan kokemastaan pelosta houkuttaa kirjoittajia antamaan niitä.

 

Kirjoittaja on pälkäneläislukiolainen.

Kirjoittaja on pälkäneläislukiolainen.

Kukaan ei halua, että alat pelätä naapurin Pirkkoa, koska joku helsinkiläinen nainen tappoi lapsen. Mutta kun ulkomaalaistaustainen mies kopeloi ohikulkeneen naisen takamusta, netti räjähtää ja sivustot ovat levällään.

Äkkiä ikkunat ja ovet kiinni. Karttakaa kaikkia maahanmuuttajia viimeiseen asti. Opettakaa jälkikasvulle, että niitä tummaihoisia vastaanottokeskuksessa asuvia kannattaa varoa. Hehän voivat tehdä pahaa. Tai tarkemmin: he tekevät pahaa. Vai miten se menikään?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?