Valokuituyhtiö sai takauksen ja lisää rahaa

Pälkäneen kunta takaa Pälkäneen Valokuitu Oy:n lainoja puolella miljoonalla eurolla. Lisäksi kunta myönsi 123 000 euron lisämäärärahan valokuituverkon ja putkituksen rakentamiseksi Pälkäneen kunnan omaan käyttöön. Lisärahoituksesta ja takauksesta päätti kunnanvaltuusto viime tiistaina.

Valokuituverkkoa Pälkäneelle rakentava yhtiö on kunnan kokonaan omistama. Yhtiö rakennutti viime vuonna putkitusta valokuitua varten samassa yhteydessä, kun Elenia siirsi Onkkaalassa sähköjohtojaan maan alle. Lisäksi hyödynnettiin vesilaitoksen ja Tampereen Puhelimen kaivutyöt.

Kunnan omien kiinteistöjen välisten putkitusten rakentaminen jatkuu tänä vuonna. Työt nielevät 123 000 euroa budjetoitua enemmän.

Valokuituverkon rakentaminen alkaa Harhalan ja Taustin alueilta, joiden vakituisista asukkaista noin puolet on ottamassa liittymän. Tarkoituksena on, että nopeat nettiyhteydet varmistava verkko rakennetaan koko kunnan alueelle neljän vuoden aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?