Kuhmalahden kaavoista pidetään yleisötilaisuus

Kuhmalahdelle laadittavasta rantaosayleiskaavasta, Pohjan kyläyleiskaavasta ja kirkonkylän kyläyleiskaavasta järjestetään keskustelutilaisuus tiistaina 27. syyskuuta. Tarkoituksena on tuolloin avata asukkaille, maanomistajille, yrittäjille ja muille kiinnostuneille kaavoituksen lähtökohtia ja tavoitteita.

Lähtökohtia ja tavoitteita on koottu kansiin myös kaavatyötä varten laaditusta osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa, joka tulee nähtäville ensi viikolla. Suunnitelma esittelee myös suunnitellut osallistumismahdollisuudet kaavahankkeeseen.

Kangasalan kaavoituslautakunta hyväksyi Kuhmalahden rantaosayleiskaavan sekä Pohjan ja kirkonkylän alueiden kyläyleiskaavoihin laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman viime kokouksessaan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä kunnan kaavoituksen nettisivulla, jonne kootaan jatkossa kaikki kaavoihin liittyvät aineistot. Osalliset voivat jättää mielipiteensä suoraan kaavoja laativan konsultin karttapalautejärjestelmään.

Rantaosayleiskaavaa ollaan laatimassa entisen Kuhmalahden kunnan ranta-alueille. Sillä ja kyläyleiskaavoilla aiotaan määritellä uusien rakennuspaikkojen määrä ja sijoittuminen kiinteistökohtaisesti.

Kaavoituksella tavoitellaan ranta- ja kyläasumisen vauhdittamista ja samalla palvelujen säilymistä Kuhmalahdella. Yleiskaavojen perusteella olisi mahdollista rakentaa rantojen loma-asuntotonteille ja kylien asuintonteille suoraan rakennusluvalla ilman poikkeamislupa- tai suunnittelutarveratkaisumenettelyä.

Rantaosayleiskaava on odottanut uutta työstöä siitä lähtien, kun se kaatui korkeimmassa hallinto-oikeudessa 2000-luvun alussa.

Ensi tiistain keskustelutilaisuus pidetään Pentosalissa kello 17.30–19.30.

Kartta kaavoitettavista alueista. Rantaosayleiskaavan alue on rajattu sinisellä ja kyläyleiskaavojen alueet punaisella.

Kartta kaavoitettavista alueista. Rantaosayleiskaavan alue on rajattu sinisellä ja kyläyleiskaavojen alueet punaisella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?