Snow park -tiimi: Laskijat ovat mukana kehittämässä hyppyreitä ja reilejä

Pakkasia odotellessa tehdään huoltotöitä

Sappeen rinteitä aletaan heti pyöräilykauden päätyttyä valmistella alkavaan laskettelukauteen.

Sappeen rinteitä aletaan heti pyöräilykauden päätyttyä valmistella alkavaan laskettelukauteen.

Sappeen rinteitä alettiin valmistella laskettelukautta varten, kun Bike park sulki syyskuun lopussa. Pyöräilijöitä varten rakennettuja hyppyreitä ja maasta muokattuja bermimutkia tasoitellaan ja mäkiin levitellään täytemaata, jotta rinteet saadaan muotoiltua hieman vähemmällä lumella.

Lisäksi rinteiden ja hissilinjojen varsilta kaadettiin puita, jotka alkavat talvella lumen painosta taipua tielle.

– Ennen varsinaista lumetusta tehdään myös perushuoltoa lumitykeille, hisseille ja vuokravälineille, Sappeen rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen kertoo.

Kolmena edellistalvena lumetus on päästy aloittamaan täydellä teholla vasta joulun aikaan. Viime vuonna päästiin tykittämään kunnolla vasta vuodenvaihteessa. Sappeessa uskotaan, että kyse ei ole pysyvästä muutoksesta, vaan myöhäisten talvien jälkeen palataan normaalirytmiin: lumettamaan päästään marraskuussa ja rinteisiin joulukuusta alkaen.

Kauimmin kestää Snow parkin rakentaminen, sillä sen hyppyreihin tarvitaan rekkalasteittain lunta. Tämänvuotista parkia parannellaan hieman edellisvuosista.

– Kiersimme juuri Snow park -tiimin kanssa kaikki kummut ja reilien paikat paikan päällä läpi. Kävimme läpi edellistalvien kokemuksia ja palautetta ja pohdimme, miten parkkia kehitetään, Kosti Puurunen kertoo.

Pieniä viilauksia on luvassa: reilejä muutetaan hieman ja ensimmäiselle kummulle tehdään hyppyrin rinnalle reili. Kahdella alemmalla kummulla on edellistalvien tapaan rinnakkain isompi ja pienempi hyppyri.

Snow parkia kehittävään tiimiin kuuluu Sappeen rinneväkeä, huippulaskijoita ja aktiiviharrastajia.

Kalusto huolletaan ennen lumetuskauden käynnistymistä, jotta pakkasten saavuttua lunta syntyy maksimiteholla.

Kalusto huolletaan ennen lumetuskauden käynnistymistä, jotta pakkasten saavuttua lunta syntyy maksimiteholla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?