Toria uudistetaan elävämmäksi

Ristin muotoisen paviljongin alla olisi lumpeenkukan muotoinen kivetys. Myyntikatoksena toimiva paviljonki tulisi torin kirkon puoleiseen päätyyn.

Ristin muotoisen paviljongin alla olisi lumpeenkukan muotoinen kivetys. Myyntikatoksena toimiva paviljonki tulisi torin kirkon puoleiseen päätyyn.

Pälkäneen toria uudistetaan viihtyisämmäksi ja elävämmäksi. Kunnaninsinööri Matti Vesava esitteli kunnanhallitukselle puutarhurin laatimia suunnitelmia. Niihin kuuluu muun muassa ristin mallinen paviljonki, jonka suojissa torikauppiaat voisivat jatkossa tehdä kauppaa. Lisäksi pensasistutukset, penkit ja valaistus on tarkoitus pistää uusiksi.

– Ahdas paikka asettaa torille omat rajoituksensa. Risteyksessä ei voi olla kuin yksi sisäänkäynti, ja jos autolla pitää päästä seurakuntatalolle ja torille, niin kyllähän siinä säilyy tietynlainen kääntö- tai kiertopaikan luonne, Vesava sanoo.

Kunnanhallitus toivoi vielä suunnitelmasta paria lisävaihtoehtoa sekä kustannusarviota.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?