Parhaat ympäristöteot haussa

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää ehdotuksia Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajaksi. Palkinto voi olla joko vuoteen 2016 kohdistuva erityinen ympäristöteko tai pitkäaikaisempi toiminta ympäristön hyväksi. Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pirkanmaalla. Se voidaan myöntää Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pirkanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön merkittävällä tavalla huomioon toiminnassaan.

Ehdotusten ja perustelujen on oltava perillä viimeistään 5.12. kello 12 mennessä. Ehdotukset perusteluineen voi toimittaa webropol-kyselyn kautta, lähettää ne osoitteeseen mari.peltonen(at)ely-keskus.fi tai Mari Peltonen/Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), PL 297, Yliopistonkatu 38, 33101 Tampere.  Myöntämisen edellytyksenä on, että palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Vuosina 1998–2009 palkinnon myönsi Pirkanmaan ympäristökeskus. Sitä ennen palkinnon luovutti Hämeen ympäristökeskus vuosina 1994–1997 ja Hämeen lääninhallituksen ympäristönsuojeluosasto vuosina 1987–1993.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto vuodelle 2015 myönnettiin Yrjö Silvennoiselle saariston ja järvien siisteyden edistämiseksi tehdystä työstä.

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan tammikuussa 2017. Palkinto sisältää kunniakirjan sekä teemaan sopivan muiston. Palkinnon lisäksi voidaan myöntää yksi tai useampia kunniamainintoja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?