Pälkäne hakee rahaa maaseutupuistolle

Maaseutupuiston rakentaminen alkoi reilut kolme vuotta sitten vierasvenesatamasta ja Kostian muistomerkiltä. Sami Lappalainen Tampereen Puutarha-Center Oy:stä tiivisti maata vierasvenelaiturin edustalla, johon tehtiin betonikiveys.

Maaseutupuiston rakentaminen alkoi reilut kolme vuotta sitten vierasvenesatamasta ja Kostian muistomerkiltä. Sami Lappalainen Tampereen Puutarha-Center Oy:stä tiivisti maata vierasvenelaiturin edustalla, johon tehtiin betonikiveys.

Pälkäne hakee rahoitusta päästäkseen jatkamaan maaseutupuiston rakentamista. Tähän mennessä puistosta on valmistunut ainoastaan vierasvenesataman ja Kostian muistomerkin alue. Niiden avajaisia vietettiin kolme vuotta sitten Kostianvirran taistelun 300-vuotisjuhlien yhteydessä.

Maaseutupuisto yhdistää Mallasveden hienot rannat ja Syrjänharjun polut yhdeksi kokonaisuudeksi. Matkalle mahtuu maisema-, historia-, luonto- ja kulttuurikohteita. Paikallisista arvoista ammentava maaseutu toimii paikkakuntalaisten ulkoilureittinä ja matkailukohteena.

Maaseutupuiston rakentaminen keskeytyi kolme vuotta sitten EU:n ohjelmakauden päättymiseen. Nyt kehittämishankkeelle ja rakennusinvestoinneille haetaan Pirkan Helmi ry:ltä yhteensä 77 200 euron rahoitusta. Kunta maksaisi loput vajaan 100 000 euron hankkeesta, jossa suunnitellaan ja rakennetaan reitti Pakanrannasta Peltoniemen kärkeen. Lisäksi viimeistellään opastaulut ja tehdään suomen- ja englanninkielinen esite sekä paperille että nettiin. Opastuksessa hyödynnetään lisättyä todellisuutta, joka tuli tutuksi Pokémon Go -mobiilipelin myötä.

Maaseutupuiston reitti kulkee pääosin olemassa olevia kevyen liikenteen väyliä pitkin. Pakanrannasta Peltoniemen kärkeen ja Tommolaan kulkeva polku on noin kilometrin pituinen. Peltoniemen kärkeen kaavaillaan erilaisten retkeilijöiden tauko- ja levähdyspaikkaa laitureineen, laavuineen ja nuotiopaikkoineen.

Pääopastaulu sijoitetaan keskeiselle paikalle torille, joka toimii maaseutupuiston lähtöpisteenä. Reitin varrelle tulee kohdeopastauluja. Ne ilmentävät reitin monikäyttöisyyttä, sillä ne kertovat tarinoita alueen historiasta, kulttuuriympäristöstä ja luontokohteista sekä antavat hyvinvointiin liittyvää tietoa tai liikuntavinkkejä.

Maaseutupuiston opastaulu kertoo Kostianvirran taistelusta.

Maaseutupuiston opastaulu kertoo Kostianvirran taistelusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?