Kukkia-kvartetti valmistautuu loppiaiskonserttiin Rautahovissa

Kuvassa soittajat vasemmalta: Riikka Westerlund, Ilona Reckhardt, Marion Göpel ja takana Katri Nikkanen.

Kuvassa soittajat vasemmalta: Riikka Westerlund, Ilona Reckhardt, Marion Göpel ja takana Katri Nikkanen.

Kukkia-kvartetti valmistautuu jo hyvissä ajoin juhlistamaan Suomi 100 -juhlavuotta loppiaiskonsertilla 6.1. kello 14 Rautahovissa. Harjoituksissa Rautahovin akustiikka todettiin hyväksi. Idea konsertista syntyi jo kesällä Puutikkalan VPK:lla pidetyn konsertin saamasta hienosta vastaanotosta. Puutikkalassa lomansa lapsesta saakka viettänyt Riikka Westerlund kiersi viulunsa kanssa koko Kukkian ja etsi sopivia uusia konserttipaikkoja. Kunnostettu juhlatalo Rautahovi täytti toiveet.

Ohjelma alkoi muotoutua juhlavasta ja iloisesta suomalaisesta musiikista. Konsertin alkuosassa kuullaan Erkki Melartinin tutut Juhlamarssi ja Perhosvalssi Prinsessa Ruususesta. Mukana myös osia Einojuhani Rautavaaran Pelimanneista sekä Mauri Viitalan neljä pientä kansansävelmää. Jean Sibeliukselta kuullaan Jousikvarteton Voces Intimae osa allegro, Valse Triste sekä Jo joutuu ilta. Oskar Merikantoa on puolestaan Valse lente.

Riikka Westerlund on onnistunut saamaan myös Kimmo Hakolalta luvan esittää tuore sävellys jousikvartetille.Mukana myös muita tuttuja kappaleita kuten Jorma Panulan Minun kultani ja Heikki Aaltoilan Akselin ja Elinan häävalssi. Konsertin päättää luonnollisesti Eino Sipposen Kukkian valssi. Valssien tahdeissa on tarkoitus myös tanssia jos vain mahtuu.

Kukkia-kvartetin viulisti Riikka Westerlund on koonnut opiskelutovereistaan Sibelius-akatemiasta. Toinen viulisti Katri Nikkanen soittaa Tampere Filharmoniassa. Ilona Reckhardt soittaa alttoviulua ja Marion Göbel selloa. Kaikilla on takanaan monipuolinen opiskelu ja ura kotimaassa ja ulkomailla.

Konsertin järjestäjä Rautajärven kyläyhdistys vastaa myös puffetista väliajalla. Lippuja konserttiin voi ostaa jo etukäteen, ja vaikka pukinkonttiin pistettäväksi, EloTähkästä, Pytingistä, Toivarin kirppikseltä, Luopioisten Aito Säästöpankista ja Luopioisten Osuuspankista sekä Rautajärven joulumyyjäisistä 27. marraskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?