Joulukuusikätköilyä lauantaina

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät perinteisen valtakunnallisen joulukuusikätköilyn lauantaina 10.12. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen 34 yhdistyksen alueella ympäri maan. Joulukuusia jahdataan myös Pälkäneen ja Kangasalan kuntien alueella toimivassa metsänhoitoyhdistys Roineessa.

Joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 10.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon kaikkien paikan löytäneiden toivotaan kirjaavan käyntinsä.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 10.12. noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla Ajankohtaista -valikossa. Metsänhoitoyhdistysten kotisivut sijaitsevat osoitteessa www.mhy.fi. Etusivulta pääsee haun kautta kaikkien metsänhoitoyhdistysten omille sivuille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?