Pertti Palm viihdyttää Rautahovin joulukonsertissa

Pertti Palm on esiintynyt useasti muun muassa Luopioisten Sahtiseuran latotansseissa. Kuva vuodelta 2015.

Pertti Palm on esiintynyt useasti muun muassa Luopioisten Sahtiseuran latotansseissa. Kuva vuodelta 2015.

Muusikko, romanikulttuuriohjaaja Pertti Palm konsertoi Rautajärvellä Rautahovissa sunnuntaina 11. joulukuuta. Luvassa on jouluisia säveliä ja paljon jouluista mieltä. Romanimusiikin esillä pitäjänä tunnettu Palm teki pari vuotta sitten joululevyn, jolla tuttuja joulukappaleita on laulettu osin romanikielellä. Syvällisiä joululauluja -levyllä kuullaan sekä perinteisiä joululauluja että uudempaa tuotantoa.

– Rautahovillakin kuullaan varmasti jonkin verran romanikieltä, Palm lupailee.

Romanikulttuuriohjaaja on huolissaan romanien oman kielen kuihtumisesta, ja kielen käyttäminen laulujen sanoissa säilyttää sitä omalta osaltaan.

Romanikulttuuriohjaajan työ liittyy muutenkin läheisesti romanien kulttuurin säilyttämiseen ja elinvoimaisena pitämiseen. Palm esimerkiksi pitää lasten ja nuorten leirejä ja kiertää kouluilla puhumassa vähemmistöryhmän asemasta.

– Romanit ovat eläneet Suomessa 500 vuoden ajan. Olisi tärkeää, että suomalaisen vähemmistöryhmän kulttuuri säilyisi myös tulevaisuudessa. Suomi 100 -juhlavuodelle onkin suunnitteilla monenlaista toimintaa ja Isämme sodissa -näyttely, Pirkkalassa asuva Palm kertoo.

Luopioisten maamiesseuran ja Kukkian maa-ja kotitalousnaisten järjestämä konsertti alkaa kello 15. Ennakkoon lippuja on saatavilla Kahvila Elotähkästä, Luopioisten Pytingistä ja Pohjan kirjastolta. Konsertin väliajalla juotavat kahvit kuuluvat lipun hintaan.

– Mukava tulla taas Rautajärvelle. Eiköhän konsertista tule oikein mukava joulutapahtuma, monesti aiemminkin Rautajärven suunnalla esiintynyt Palm uskoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?