Harjutuulen peruskorjaus pantiin jäihin

Harjutuulen vanhainkodin peruskorjaussuunnitelmista ollaan luopumassa Pälkäneellä. Kunnanhallitus on linjannut, että Harjutuulen kohtalosta ei tehdä ratkaisuja ennen tietoa sosiaali- ja terveysuudistuksen suunnitelmien tarkentumisesta.

Vanhainkodin peruskorjaukselle ja tehostetuksi palveluasumiseksi muuttamiselle oli varattu ensi vuoden talousarvioon kaksi miljoonaa euroa. Se päätettiin kuitenkin poistaa talousarvioesityksestä. Kahden miljoonan euron varaus ei olisi hankkeeseen riittänyt, sillä tehdyn selvityksen mukaan kiinteistön peruskorjaus tai kokonaan uuden rakentaminen tulisivat kumpikin maksamaan noin viisi miljoonaa euroa. Sote-uudistuksen yhteydessä isoja investointeja ollaan kuitenkin rajoittamassa ja yli viiden miljoonan euron hankkeille on viritelty erillistä poikkeuslupamenettelyä.

Pälkäneellä ollaan ison hankkeen kanssa varpaillaan, koska nykyisten suunnitelmien mukaan maakunta on vuokraamassa kaikki tarvitsemansa kiinteistöt kunnilta kolmeksi vuodeksi. Riskinä on, että maakuntahallinto keskittäisi vanhuspalveluja niin, että peruskorjattu kiinteistö jäisi vailla käyttöä kolmen vuoden siirtymäajan umpeuduttua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?