Enkelparven tie: Esteri Kopperoinen toi puhuttelevat enkelinsä Keltaiselle Talolle joulun ajaksi

Rakkautta suurinta katsomaan

Suojelusenkeli pojan turvana.

”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman”, jouluenkeli sanoo jouluevankeliumissa.

Taivaallinen sotajoukko näkyykin vahvasti joulun enkelikoristeissa.

– Enkeleiden maailma on ihmeellinen ja kiehtova, Esteri Kopperoinen sanoo.

Oulussa asustava, Luopioisissa vapaa-aikaansa viettävä Kopperoinen toi viimeisen 15 vuoden aikana valmistuneet enkelinsä joulun ajaksi Keltaiseen Taloon.  Ne kaikki ovat toimineet jouluenkeleiden tapaan pelkojen poistajina ja ilosanoman tuojina.

– Ensimmäiset enkelit tein aikanaan lapsilleni Ainolle ja Aarolle.

Yksinkertaisella Moulinen-langalla pellavakankaalle ommellut suojelusenkelit liittyvät lasten nuoruusvaiheisiin. Esimerkiksi reppuselkäisen pojan turvana kulkeva enkeli syntyi äidin huolesta pojan penkkareiden aikoihin.

– Mietin, miten kaikki menee ja mitä pojalla olisi repussaan. Enkeli oli mukana, sillä kaikki meni hyvin.

Monien muidenkin enkeleiden takana on henkilökohtainen ja vaikuttava kokemus. Esteri Kopperoinen kertoo esimerkiksi ystävättärestä, joka ei kahdeksan avioliittovuoden jälkeen onnistunut saamaan lasta.

Tyttären suojelusenkeli.

– Hän murehti, kun lapsettomuushoidossa sanottiin, että hänen pitäisi lihoa ainakin viisi kiloa, jotta hoidot tepsisivät.

Ystävättärensä huolta työstänyt Kopperoinen alkoi tehdä laihaa enkeliä. Kohta sen jälkeen ystävä kertoi olevansa raskaana.

– Koen, että enkelit ovat auttaneet ja tuoneet siunausta ihmisille, joille olen niitä tehnyt.

Kopperoista puhuttelee se, miten Jeesus kuvasi enkeleiden todellisuutta: ”Katsokaa, ettette halveksi yhtäkään näistä vähäisistä. Sillä minä sanon teille: Heidän enkelinsä saavat taivaissa joka hetki katsella minun taivaallisen isäni kasvoja.”

 

Enkelit ovat ilon- ja lohduntuojia

Esteri Kopperoinen ei ole koskaan nähnyt enkeliä. Mutta kerran hän on kokenut vahvasti enkelin läsnäolon.

Hänestä on selvää, että on olemassa myös ihmiselle näkymätön maailma.

– Mökillä auringon valo sattui kerran ikkunasta niin, että iso punainen pallo toimi prismana ja loi seinälle kaikki sateenkaaren värit. Hain äkkiä kameran ja ehdin ikuistaa ohimenevän näyn ennen kuin katosi. Sen jälkeen sitä ei enää voi nähdä. On olemassa paljon muutakin sellaista, mitä me emme vain näe.

Ihmisten kokemukset todistavat siitä, että enkeleitä on ollut liikkeellä kaikkien suurten tapahtumien yhteydessä. Joulun sanoma ja joulun aika puhuttelee enkeleiden tekijää erityisesti.

Esteri ja Pentti Kopperoinen rakensivat joulun ajaksi enkelinäyttelyn Nuijalle.

– Joulun aikaan kannattaa hiljentyä ja kuunnella, Kopperoinen sanoo.

Juuri näin hänen enkelinsä ovat vaikuttaneet Keltaisen Talon kävijöihin. Moni on istahtanut keinutuoliin enkeleiden äärelle. Puhuttelevat hahmot herkistävät ja saavat uskoutumaan syvällisistäkin asioista.

– Ihmiset ovat kokeneet Esterin enkelit aika voimakkaasti. Ne puhuttelevat, antavat lohtua ja ennen kaikkea rauhoittavat hetkeksi, Heli Rapatti sanoo.

 

Oma koti jäi enkelittömäksi

Heli Rapatti ja Esteri Kopperoinen tuntevat toisensa vuosien takaa Luopioista. Rapatti piti silloin Silkki Kimikoa Mikkolan Navetalla ja sai Haltiantien risteyksessä vapaa-aikaansa viettävästä mökkiläisestä vakioasiakkaan ja ystävän.

Kymmenen vuotta sitten Kopperoinen suunnittelu Rapatille enkelin, josta painettiin vauvan silkkipeitteitä ja tyynynpäällisiä.

Syksyllä Nuijantalon joulua ideoidessaan Rapatti muisti ystävänsä enkelit.

– Heli soitti lokakuussa ja kysyi, onko minulla vielä tallella enkeleitä vai olenko jo jakanut kaikki pois. Kapsekeista löytyi alkuaikojen pellavakankaalle ommeltuja suojelusenkeleitä ja yhdessä Pentin kanssa askarreltuja kolmiulotteisia enkeleitä, Kopperoinen kertoo.

Esillä on myös Pentti Kopperoisen puusta tekemiä enkeleitä ja pariskunnan yhteisiä luomuksia.

Hän teki lisää silkkikankaista, joita oli saanut Rapatilta.

– Heli antoi loput kankaansa minulle, kun hän lopetti ompeluhommat. Tein niistä omenapuun oksaan silkkienkeleitä jouluilontuojiksi Keltaiseen Taloon.

Kopperoiset toivovat, että enkelparvi rauhoittaisi ja johdattaisi ”Rakkautta suurinta katsomaan”.

Esteri itse aikoo tehdä ainakin yhden enkelin ennen joulua, sillä Oulun koti jäi Nuijan näyttelyn vuoksi enkelittömäksi.

– Pentti jo kyseli, missä meidän jouluenkelit ovat. Kyllä minun täytyy meillekin tehdä omat, Esteri Kopperoinen nauraa.

 

Enkelparven tie -näyttely on avoinna Nuijantalolla 28.12. saakka, jolloin Keltainen Talo vetäytyy talvitauolle.

Enkelit tuovat jouluiloa Nuijalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?