Tomi-Pekka Heikkilä jälleen tarkkana

Jani Suoranta sekä Tomi-Pekka, Mika ja Sami Heikkilä taistelivat EM-kisapaikoista Pilsenissä.

Liikkuvan maalin maajoukkue lähti antamaan viimeisiä EM-näyttöjä Tšekin Pilsenin Grand Prix-kilpailuun. Kangasalan Kymppi-64:n edustajista edustusvaatteet päällensä pukivat veljekset Tomi-Pekka, Sami ja Mika Heikkilä sekä Jani Suoranta. Pilsen kilpailupaikkana oli Kangasalan pojille jo hyvin tuttu, sillä Tomi-Pekka ja Sami kilpailivat Grand Prixissä jo vuonna 2007.

Torstai kului matkustamisen ja virallisten harjoitusten merkeissä. Matka Kangasalta Pilseniin kesti kahdeksan tuntia. Harjoitusten jälkeen kaikilla oli vahva tunne omasta tekemisestä, joten odotukset menestymisen suhteen olivat korkealla.

Perjantaina normaalijuoksujen kilpailu alkoi heti aamusta hitailla juoksuilla. Hitaiden juoksujen jälkeen suomalaisilla oli kilpailussa nelosjohto. Heikkilän veljeksistä Tomi-Pekka johti kilpailua ja Sami seurasi perässä kolmantena. Nopeiden juoksujen jälkeen Tomi-Pekka johti edelleen kilpailua ylivoimaisella tuloksellaan 578. Sami tippui sijoituksissa kuudenneksi tuloksella 563. Mika Heikkilän sijoitus oli yhdeksäs ja Suorannan kuudestoista.

Normaalijuoksujen kilpailussa neljä parasta pääsi mitaliotteluihin, jossa paremmalla osumalla saa pisteen, ja kilpailun voittaa yhteensä kuudella pisteellä. Tomi-Pekka Heikkilä lähti mitaliotteluihin kärjessä ja Suomen Heikki Lähdekorpi kolmantena. Heikkilä voitti välierässä unkarilaisen Boros Laszlon 6-1. Finaalissa vastaan asettui Lähdekorpi, jonka Heikkilä kukisti lukemin 8-6. Suomi saalisti kisasta siis kaksoisvoiton.

Lauantaina kilpailtiin liikkuvan maalin sekajuoksuissa. Sekajuoksujen osalta suomalaisten hallinta jatkui, sillä Heikki Lähdekorpi ampui kovan voittotuloksen 386. Tomi-Pekka Heikkilä sijoittui ratkontojen jälkeen kolmanneksi tuloksellaan 382. Ratkonnoissa hän ampui 20 pistettä ja tšekkiläinen Bedrich Jonas 16. Sami Heikkilän tulos 376 oikeutti edellisen päivän tapaan sijalle kuusi ja Suorannan tulos 374 sijalle kymmenen.  Mika Heikkilä oli kolmastoista tuloksella 370.

Pilsenissä ammuttiin myös sekajoukkuekilpailun Eurooppa cupin kilpailu. Suomalaisista siihen osallistuivat Tomi-Pekka Heikkilä ja Elli Räsänen. Peruskilpailun jälkeen pari lähti finaaleihin sijalta kolme. Välierissä Räsänen ja Heikkilä kukistivat saksalaisparin lukemin 6-1 ja etenivät näin finaaliin. Finaaleissa vastaan asettuivat Unkarin Tamas Tasi ja Major Veronika. Finaali oli suomalaisille pelkkää juhlaa, sillä suomalaispari voitti finaalin 6–0.

Tomi-Pekka Heikkilän valinta Suomen EM-joukkueeseen on näillä näytöillä melko lailla varmaa. Joukkue Euroopan mestaruuskilpailuihin valitaan helmikuun alussa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?