Aitoon Kirkastusjuhlilla Suomi-ikonien sunnuntai

Aitoon Kirkastusjuhlien sunnuntai-ilta heinäkuun yhdeksäntenä on Suomen merkkivuoden kunniaksi maamme ikonisten esiintyjien juhlaa. Lavan valtaavat todelliset kotimaiset legendat sinivalkoisen äänen, Katri Helenan, johdolla.

– Halusimme tehdä sunnuntai-illaksi kattauksen, joka näyttää Suomen kirkkaimmat tähdet lähes puolen vuosisadan ajalta, kertoo Aitoon Kirkastusjuhlien promoottori Jarmo Salonen.

– Pyrimme monipuolisuuteen ja artistien erilaisuuden tuottamaan rikkauteen, sillä Kirkastusjuhlilla on aina ollut läsnä monen eri tyylisuunnan edustajia. Menemmekin iskelmän kautta rock´n´rolliin, piipahdamme indie-neroudessa ja kurvaamme rautalankaa viistäen raskaampaan rockiin, päätyen lopulta diskoon. Kattaus on ainutlaatuinen, toteaa Salonen.

Eikä suotta. Samalle illalle Aitooseen on saatu Katri Helenan lisäksi Suomi-rockin elävä legenda Remu & Hurriganes, klassikkoalbumeillaan maamme rock-historiaa kirjoittaneen Tuomari Nurmion Dumari & Spuget -yhtye, rautalankaiskelmän heinäladoista konserttiareenoille jalostanut Agents, vuosikymmenien maamme ykkösrockjyrä Popeda sekä diskokuningatar Eini.

Kahdelle muulle Kirkkari-illalle lauantaille ja maanantaille luvassa on myös mukavaa herkkua, kun juhlien kahdella katetulla areenalla esiintyvät muun muassa Robin, Juha Tapio, Mikael Gabriel, Apulanta, Miljoonasade, Nikke Ankara, Mira Luoti, Arttu Wiskari, Ellinoora ja Neljänsuora.

Tänä vuonna Aitoon Kirkastusjuhlat järjestetään peräti 136. kerran peräkkäin. Juhlien ajankohta on tuttuun tapaan lauantaista maanantaihin 8.-10. heinäkuuta, festarivieraita juhlilla käy vuosittain reilut 10 000.

Katri Helena esiintyy Kirkkareiden Suomi-sunnuntaissa.