Suomen cup tuo slopestyle-taiturit Sappeeseen

Tuomas Huuho ilmojen tiellä viimevuotisessa Sappeen Suomen cupin kisassa.
Juuso Soukkio kilpailee tällä kaudella rookie-sarjassa.

Slopestylen Suomen cup käynnistyi viikonloppuna Rukalla. Kiertue käsittää neljä osakilpailua, ja päätöskisan yhteydessä keväällä ratkotaan samalla Suomen mestaruudet.

Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour saapuu Rukan ja Laajavuoren jälkeen Sappeeseen. Kolmas osakilpailu lasketaan Sappeen parkissa lauantaina 25. maaliskuuta. Kisan järjestää helsinkiläisseura Moebius.

– Sappeen parkki on paras mitä Rukan eteläpuolelta löytyy. Suomessa ei ole monta sen kokoista suorituspaikkaa, ja lisäksi Sappeen väki kehittää parkia harrastajien toiveiden mukaisesti ja pitää sitä erinomaisessa kunnossa, Timo Sallinen perustelee kisapaikkaa.

Sappeessa on laskettu Suomen cupia jo kymmenkunta vuotta, ja takavuosina siellä järjestettiin myös Suomen kovatasoisinta ja arvostetuinta kisaa Finnish Openia. Se keräsi suomalaisten huippulaskijoiden lisäksi myös kansainvälisiä kisaajia. Finnish Openille voi tulevina talvina syntyä seuraaja, sillä Sappee on tiedustellut laskijoiden, yhteistyökumppaneiden ja median mielipiteitä uudenlaisesta kisaformaatista.

Mercedes-Benz Freestyle Ski Tourilla Sappeessa kilpaillaan olympialaji slopestylessä. Siinä laskijat tekevät näyttäviä voltteja isoissa hyppyreissä ja taituroivat rinteeseen sijoitetuilla reileillä.

Juuso Soukkio laski viime vuonna Sappeen kotikisassaan viidenneksi.

– Sappeen kanssa ei ole päällekkäin kisoja Euroopassa, joten uskon että saamme mukaan kovatasoista porukkaa maajoukkuelaskijoita myöten, Timo Sallinen sanoo.

Kilpailussa riittää paikallisestikin jännitettävää, sillä pälkäneläisnelikko Tuomas Huuho, Juuso Soukkio, Visa Suonmaa ja Santeri Ukkonen ovat mukana kiertueella. Parhaiten kauden avasi Tuomas Huuho, joka voitti cupin avauskilpailussa Rukalla alle 13-vuotiaiden kids-sarjan. Kolme vuotta vanhempien rookie-sarjassa Santeri Ukkonen oli yhdeksäs, Juuso Soukkio 12. ja Visa Suonmaa 14.

– Junnut pääsivät tänä talvena rinteeseen lähes samaan aikaan kuin pohjoisessakin. Porukka on käynyt Oskari Raitasen opastuksella hiomassa temppuja. Kokeneen laskijan vinkeistä on varmasti hyötyä uran tuossa vaiheessa, sillä itsekseen laskemalla kehityksessä tulee jossain kohtaa raja vastaan, Sappeen rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen kehuu Sappeen kasvatteja.

Slopestyle -kisojen seuraaminen tarjoaa hyvää viihdettä, sillä rinteessä soi musiikki ja hulvattomat juontajat tsemppaavat kisaajia ja avaavat lajin hienouksia yleisölle. Huikeita voltteja pääsee seuraamaan ja kuvaamaan maksutta hyppyreiden äärellä.

Tuomas Huuho ilmojen tiellä.

 

Sappeen kisoja ja rinnetapahtumia

la 4.2. Ojarace lumilautakilpailu.

su 19.2. Suomi Slalom. Koko perheen leikkimielinen ja hauska laskettelutapahtuma. Lajeina pujottelu, lumilautailu ja telemark.

su 5.3. Suomi Slalom. Koko perheen leikkimielinen ja hauska laskettelutapahtuma. Lajeina pujottelu, lumilautailu ja telemark.

la 25.3. Freestyle Suomi Cupin kolmas osakilpailu, lajina slopestyle.

la 1.4.–su 2.4. Okko Snow Park Camp. Oskari Raitanen opettaa tulevaisuuden suksitaitureita.

la 1.4. Ratalautailun SM-kisa. Klo 10 pujottelun aikalaskut ja klo 10.45 kilpailu. Noin klo 12.45 suurpujottelun aikalaskut ja klo 13.30 kilpailu.

su 2.4. Banked Slalom Suomi-Cupin lumilautakisa.

la 8.4. Suomi Slalom. Koko perheen leikkimielinen ja hauska laskettelutapahtuma. Lajeina pujottelu, lumilautailu ja telemark.