Kuhmalahden putki saatiin valmiiksi

Kuhmalahdelta Sahalahdelle rakennettu siirtoviemärilinja, joka kuljettaa jätevedet Tampereelle puhdistettavaksi, on saatu käyttöön. Kangasalan Veden mittavimpiin urakoihin kuulunut projekti, jossa rakennettiin linjaa lähes 20 kilometriä, saatiin vietyä läpi liki suunnitelmien mukaan. Vesilaitoksen toimitusjohtajan Antti Kytövaaran mukaan ainoa muutos oli paineviemärilinjan rakentaminen vielä muutaman kilometrin pidemmälle kuin alun perin oli ajateltu.

– Tämä oli vielä parempi ratkaisu kuin alkuperäinen suunnitelma. Jälkityöt, kuten kaivamisten jälkien siistimiset, jatkuvat vielä keväällä, Kytövaara kertoo.

Linjan varrella oleville kiinteistöille tulee mahdollisuus liittyä viemäriin, mutta asiaa pohtivien on syytä ottaa yhteyttä vesilaitokseen ja huolehtia kaikkien liittymiseen liittyvien seikkojen selvittämiseksi.

Ison hankkeen valmistuminen onnistuneesti merkitsee Kangasalan Vedelle samalla sitä, että Kuhmalahden kirkonkylän jätevedenpuhdistamolle ei tulla enää varaamaan remonttirahaa.

Kuhmalahden putkeen verrattavia yhtä suuren mittaluokan yksittäisiä hankkeita vesilaitoksella ei ole nyt käynnissä tai käynnistämässäkään tänä vuonna; pääpaino työssä on peruskorjauksissa. Lähivuosina on kuitenkin alkamassa esimerkiksi merkittävän Lamminrahkan alueen toteutus, johon liittyen kunnassa tehdään jo kaavoitusta ja teknistä yleissuunnittelua yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>