Balettiopisto muutti uusiin tiloihin

Desirée Cheremeteff ja Tampereen/Kangasalan Balettiopiston opettaja Kirsi van den Berg balettiopiston uusien tilojen sisäänkäynnillä. Van den Berg oli ensimmäinen opettaja, joka piti tanssitunteja uudessa tanssistudiossa.

Tampereen Balettiopiston Kangasalan toimipiste muutti uusiin tiloihin viime viikolla. Manttaalitalon sijaan opiston tunnit pidetään jatkossa ydinkeskustassa Säästökeskuksen talossa. Uudet tilat sijaitsevat vanhan valtuustosalin, nykyisen nuorisotila Sentterin naapurissa.

– Nyt tanssikuvioita eivät enää häiritse ne seitsemän pylvästä, jotka manttaalitalolla halkoivat tanssitilaamme, Desirée Cheremeteff balettiopistolta iloitsee.

Uusissa toimitiloissa on avaran ja valoisan tanssistudion lisäksi kaksi pukuhuonetta tanssijoita varten sekä salin kupeessa sijaitseva tekninen tila. Balettiopisto on vuokrannut kaikkiaan noin 150 neliömetrin suuruiset tilat Kangasalan kunnalta.

– Yhteistyömme kunnan kanssa jatkuu siis entiseen malliin. Olemme tyytyväisiä uuteen ja käytännölliseen saliin, jonka sijaintikin on kätevä. Sekä opiskelijoiden että opettajien on helppo kulkea keskustaan sekä autolla, bussilla, kävellen tai polkupyörällä, Cheremeteff toteaa.

Uusi tanssistudio on avara ja valoisa.

Manttaalitalolla vuodesta 1974

Tampereen Balettiopiston Kangasalan toimipisteen tunteja ehdittiin pitää Ilmoninmäellä sijaitsevassa manttaalitalossa, suojeluskunnan vanhassa tallissa, vuodesta 1974 alkaen.

– Manttaalitalon ajanjaksosta jää hyvät muistot, vaikka vanha salimme olikin hieman epäkäytännöllinen ja matala tanssitunteja ajatellen. Jään kaipaamaan sieltä lähinnä vain ympäröivää luontoa, joka antoi tanssitunneille ainutlaatuisen leiman, Cheremeteff kertoo.

Manttaalitalossa jää toimimaan vielä Kangasalan Pikkuteatteri, joka toimii tiloissa kevään loppuun. Kesän aikana, viimeistään vuoden loppuun mennessä, manttaalitalo puretaan ja siirretään Pohtiolammelle. Kunta vastaa talon purkamisesta ja siirtämisestä.

– Purkamisen, siirron ja uudelleen kokoamisen hoitaa uusi omistaja eli Wääksyn kartano yhteistyökumppaneineen. Kunta maksaa tehdystä työstä heille sitten korvauksen, Kangasalan tekninen johtaja Mikko Ilkka kertoo.

Ilmoninmäelle manttaalitalon ja vanhan lukion paikalle sekä lähiympäristöön rakennetaan tulevina vuosina rivi- ja kerrostaloasuntoja.