KU-68 onnistui ryöstöretkessään

Valtteri Ollikaisen viime hetken osumat nostivat Kangasalan ensin tasoihin ja sitten voittoon kiihkeässä paikalliskamppailussa SB Lujaa vastaan.

SB Lujan kokenut kaarti astui ensi minuuteilla esiin, kun Luopioisissa pelattiin lauantaina tärkeä paikallispeli Kangasalaa vastaan. Erkki Hyöki prässäsi ensivaihdossaan ensitöikseen pallon hyökkäysalueella ja tarjosi Timo Koskelalle maalipaikan, josta tämä ei erehtynyt.

Tasaiseen paikallisvääntöön terävästi lähtenyt Luja rauhoitti johtoon päästyään peliä: palloa kierrättäneet kotijoukkueen puolustajat houkuttelivat Kangasalan prässiä ylemmäs, kunnes nostivat pitkiä avauksia laidoilta kiitäneille hyökkääjille.

Kangasala puolestaan vyöryi kerta toisensa jälkeen samalla kaavalla Luja-päätyyn: avaus keskelle, nopea levitys laitaan ja pallo liikkeelle kuin ylivoimapelissä. Maalivahti Lauri Hakala hoiteli vedot, kunnes Kangasala pääsi pyörittämään vastaavaa kuviota pelaajan, jopa kahden ylivoimalla.

Fyysinen vääntö poiki paljon jäähyjä ja molemmat joukkueet tuskastuivat vuorollaan tuomariratkaisuihin. Oikeutta jakaneet Juho Kivelä ja Joonas Laine puuttuivat laitakahinoihin ja lähettivät pelaajan toisensa jälkeen vaarallisen pelitavan vuoksi jäähypenkille. Luja-pelaajat istuivat kahdeksan kaksiminuuttista ja tarjosivat kahdesti kahden miehen ylivoimaa. Kangasala hyödynsi jäähyistä puolet ja teki kuudesta maalistaan neljä ylivoimalla.

 

Valtteri Ollikainen ratkaisi ottelun

Luja-kapteeni Jussi Vilkki ei saanut pidettyä Valtteri Ollikaista kurissa ottelun viime hetkillä.

Vielä toisen erän puolivälissä mittelö näytti kääntyvän kotijoukkueen eduksi, kun Sampo Köppä vei Joni Haatajan tarjoilusta Lujan ainoan kerran kahden maalin karkumatkalle. 4–2 johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä KU-68 nousi kahdella ylivoimamaalilla tasoihin.

Kotiyleisö huokaisi helpotuksesta, kun Tommi Hilden teki neljä ja puoli minuuttia ennen päätösvihellystä toisen rankkariosumansa ja siirsi Lujan 5–4 johtoon.

Kangasalan tasoitusmaali oli hetkeä aiemmin syntynyt Jarno Ilomäen jäähyn aikaan, ja vajaat pari minuuttia ennen päätösvihellystä mies kuittasi toisen kakkosen pelattuaan hyökkäyspäässä maassa. Tasoituksen laukonut Valtteri Ollikainen vapautti Ilomäen alle puolessa minuutissa takaisin peliin. Maalin makuun päästyään Ollikainen kaivoi pallon uudelleen itselleen ja nosti vieraat väkisin voittoon.

Vain 42 sekuntia ennen päätösvihellystä syntynyt voitto-osuma hiljensi kotiyleisön ja hyydytti Luja-pelurit, eikä loppumylläkkää onnistuttu rakentamaan hyökkäyspäähän.

Kahden pisteen etumatkalta paikalliskohtaamiseen lähteneet kangasalalaiset nousivat tasaisessa lohkossa nousukahinoihin. Helmikuun lopussa KU-68:lla on mahdollisuus kohennella asemiaan nousijoiden joukkoon, sillä se kohtaa Iittalan turnauksessa sarjajumbot Soittorasian ja Snipersin.

Kotijoukkueelle tappio tiesi sitä, että viimeisissä otteluissa panoksena on sarjapaikka. Karsijan paikka on vain pisteen päässä. Lujan pitäisi nipistää pisteitä Lopen LFT:ltä ja Kalvolan Keihäältä, jotta ei valahtaisi viivan alle. Viimeisessä ottelussa maaliskuun puolivälissä SB Luja kohtaa sarjapaikastaan taistelevan Soittorasian.

 

Miehet, 3. div.

SB Luja  KU-68 5–6

Sarjatilanne

KyPo1483376–5819
LFT1473454–4617
KU-681581673–6817
SCU1464444–4616
KalvKe1471648–4515
Vincemus1462664–7114
SB Luja1553749–5113
Härmä1444654–6412
SR IV1442848–5410
Snipers1441960–679