Sähköistä asiointia vammaispalveluihin

Vammaispalveluissa on Kangasalla ja Pälkäneellä otettu käyttöön sähköinen asiointipalvelu. Omapalvelu-nimisessä verkkopalvelussa voi hakea vammaispalvelulain mukaista vaikeavammaisten kuljetuspalvelua, vammaispalvelulain mukaista palvelua tai taloudellista tukea.

Asiakas voi Omapalvelussa tehdä hakemuksia, lähettää liitteitä, seurata asian käsittelyn tilaa, vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön, vastaanottaa vammaispalvelua koskevia päätöksiä, päivittää yhteystietojaan ja ilmoittaa suostumuksensa päätöksen sähköiseen tiedoksiantoon.

Omapalvelussa on mahdollista myös se, että esimerkiksi huoltaja tai edunvalvoja asioi toisen henkilön puolesta. Tämä onnistuu toimittamalla valtakirja vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle ja hän on kirjannut tiedot asiakastietojärjestelmään. Tulostettava valtakirjalomake löytyy Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen sivuilta.

Omapalvelu on tarkoitus ottaa käyttöön myöhemmin myös täydentävässä ja ehkäisevässä toimeentulotuessa. Sähköinen asiointipalvelu on käytössä myös Ylöjärvellä, Hämeenkyrössä, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa ja Vesilahdella.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>