Autonkorjaus: Hämeen Lähiautopalvelu luo uutta palvelua

Autonkorjaaja paikan päälle

Hämeen Lähiautopalvelu tekee autojen korjauksia ja määräaikaishuoltoja. Vianmäärityksen apuna on laadukas testeri.

– Mekaanikon näkökulmasta henkilöauton moottori on pitkälti samantyyppinen kuin kuorma-autoissa, ja elektroniikkakin on samankaltaista, raskaiden autojen parista yrittäjäksi siirtynyt Tuomo Kuikka kertoo.

Kuikka on tehnyt automekaanikon töitä jo 17 vuoden ajan. Suurin osa urasta on kulunut Lakalaivan autokorjaamossa ja Raskoneella raskaan kaluston parissa, jossa hän teki töitä myös työnjohtajana. Oma fysiikka vaati kuitenkin muutosta työympäristöön.

– Ranne on leikattu neljä ja olkapää kaksi kertaa, joten kokoaikaiselle työlle raskaan kaluston parissa tuli raja vastaan. Tarvitsin fyysisesti kevyemmän työn, mies kertoo.

Oma yritys toteutti unelman

Yrittäjyys on aina kiehtonut Tuomo Kuikkaa, ja viime syksynä mies toteutti unelmansa. Yrittäjyydessä tarvittavaa osaamista hän opiskeli Valkeakosken Ammattiopistossa suorittamalla viime keväänä yrittäjän ammattitutkinnon. Miehellä on ammattitutkinto myös työnjohtamisesta.

Kuikka haluaa yrityksensä kautta tuoda aiemmissa töissään omaksumansa hyvän asiakaspalvelun myös henkilöautopuolelle.

– Korjaan henkilö- ja pakettiautoja sekä maatalouskoneita tarpeen mukaan joko paikan päällä tai hallissa. Paikan päällä korjaaminen on tarpeen erityisesti silloin, kun auton ajaminen vahingoittaisi moottoria.

Hämeen Lähiautopalvelulla on testeri, joka purkaa auton vikakoodit paikan päällä.

– Tällä laitteella onnistuvat vaativammatkin vianmääritykset ja pystyn myös ohjelmoimaan auton omia ohjelmistoja. Tätä ominaisuutta ei perustestereissä yleensä ole, Kuikka kertoo.

Ohjelmointia tarvitaan myös vaihdettaessa autoon muun muassa moottorikomponentteja.

Testerin käyttö on miehelle tuttua, sillä aiemmissa töissä vianmääritys oli hänen leipälajinsa.

Hämeen Lähiautopalvelu korjaa henkilö- ja pakettiautoja, maatalouskoneita ja mönkijöitä asiakkaan luona sekä tarvittaessa halleissaan Onkkaalassa tai Luopioisissa.

Auto kuntoon vaikka työpaikan pihassa

Liikkuva autonkorjaaja on kätevä myös silloin, kun auton vienti huoltoon vaatii järjestelyjä.

– Huollan ajoneuvon vaikka työpaikan pihalla asiakkaan työpäivän aikana. Näin asiakkaalta säästyy aikaa ja vaivaa, Tuomo Kuikka kertoo.

Raskaan kaluston puolella paikalle saapuva huolto on arkipäivää, mutta henkilöautojen ja maatalouskoneiden korjauksessa Hämeen Lähiautopalvelu luo uutta toimintakulttuuria.

– Maatalouskoneita saattaa olla hankalaakin kuljettaa huoltoon pitkiä matkoja. Maatalousyrittäjältä säästyy paljon aikaa, kun korjaaja tulee paikan päälle. Myös monille yrityksille tämä palvelu on hyvä, koska heillä on omia halleja, joissa voi korjata autoja tai koneita.

Kaikki korjaamisessa tarvittavat työkalut ja laitteet kulkevat asiakkaan luo ison pakettiauton kyydissä. Mikäli korjauksessa tarvitaan hallia, Hämeen lähiautopalvelulla on vuokrahalli Luopioisissa.

– Hallissa on tilaa isommankin pakettiauton korjaamiseen.

Automerkeistä Tuomo Kuikka on erikoistunut Ivecoon, mutta monimerkkikorjaamossa työtä tehneenä hän on tottunut korjaamaan kaiken merkkisiä autoja.

Monipuolista palvelua kellon ympäri

Joulukuun alussa toimintansa aloittaneen Hämeen Lähiautopalvelun toiminta-alueena on Pirkanmaa ja Hämeen alue. Reilun parin kuukauden toiminnan ajalta Tuomo Kuikan saama palaute on ollut pelkästään hyvää.

– Tälle palvelulle on selvästi kysyntää.

Mies ei ole nirso töiden suhteen, vaan kertoo kaiken autoihin liittyvän työn kelpaavan kattotelineiden kiinnityksestä alkaen. Yrittäjä joustaa myös työajan suhteen.

– Teen tarvittaessa töitä kellon ympäri. Minulle voi aina soittaa, jos autojen tai maatalouskoneiden kanssa tulee ongelmia, Kuikka lupaa.

Tuomo Kuikka on asunut perheineen Pälkäneellä reilut kuusi vuotta. Perheeseen kuuluvat Mia-vaimo ja kaksi alakouluikäistä lasta, Tessa ja Leevi.

– Viihdymme Pälkäneellä, tämä on hyvää seutua asua lasten kanssa.

Koko ikänsä eri puolilla Pirkanmaata asuneelle Kuikalle muutto Pälkäneelle oli luontevaa, sillä lasten isovanhemmat asuvat paikkakunnalla. Kankahaisten alueelta löytyi sopiva tontti, jonne perhe rakensi talonsa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?