Vain loppuniiaukset menivät pieleen

Tampereen konservatorion tanssiopiston Kolibrit-esitystä kiiteltiin monipuolisesta ja humoristisesta koreografiasta sekä hyvästä esiintymisestä.

– Esitys meni aika hyvin. Loppuniiaukset menivät kyllä vähän pieleen, Tampereen konservatorion tanssiopiston tytöt miettivät.

Tytöt ovat hetki aiemmin esiintyneet Moves-tapahtumassa Pitkäjärven liikuntahallilla Kangasalla. Tapahtumassa valittiin Pirkanmaan edustajat valtakunnalliseen Nuori kulttuuri Moves 2017 -tapahtumaan Rovaniemelle.

– Esitimme Kolibrit-ohjelman. Oli tosi mukavaa, Eevi Grundström, Vilja Lindholm, Saana Ilveskivi, Liisa Välimäki ja Vera Eloranta jatkavat.

Viisi kertaa viikossa harjoittelevien balettityttöjen esitys ei tällä kertaa edennyt valtakunnalliseen tapahtumaan, mutta konservatorion tanssijat saivat tuomaristolta kunniamaininnan. Raati – Iiro Heikkilä, Sini Muranen, Päivi Salomaa, Sofia Peltoniemi, Mariikka Kokko ja Heidi Wasko – kehui koreografiaa monipuoliseksi ja humoristiseksi. Kiitosta sai myös hyvä esittäminen.

– Omasta tekemisestä on aina hyvä saada palautetta. Näin saa tietää, mitä kannattaa kehittää ja mitkä asiat sujuvat jo hyvin, Saana Ilveskivi miettii.

Mikä tyttöjen mielestä on baletissa ja tanssimisessa parasta?

– Asut, Vilja Lindholm huikkaa.

– Ja liikkeet, Vera Eloranta lisää.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan

Moves on Nuori Kulttuuri -toiminnan valtakunnallinen tanssitapahtumakokonaisuus, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein tanssin katselmuksiin. Tapahtumat on tarkoitettu kannustamaan nuoria tanssiharrastuksessa, ja niihin voivat osallistua kaikki ryhmät vain ilmoittautumalla mukaan. Kaikki esiintyvät ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadin palautteen.

Pitkäjärven liikuntahallilla tanssi viikonlopun aikana yli 400 tanssijaa, joten kisatunnelmaa riitti niin katsomossa kuin tanssilattiallakin. Molempina katselmuspäivinä pidettiin myös kaikille avoin Koko Suomi tanssii -työpaja. Toukokuussa järjestettävään valtakunnalliseen tapahtumaan etenivät Balettikoulu Petite Ballerina Sirut – Talven tuntu, Tampereen Balettiopisto – Heijastus, Dance Actions Street Kids – Street Life, Tampereen Balettiopisto – Incredible Man, Dance Actions / Artimals – Heilakka, Balettikoulu Hannele Suomalainen – Metsän hengettäret, Dance Actions Kids – Siivouspäivän kapina ja Alium – The End.

Kangasalta mukana olivat balettiopisto ja naisvoimistelijat. Kangasalan ja Tampereen balettiopiston yhteinen Kuka onkaan outo -esitys sai kunniamaininnan läsnäolosta sekä taidokkaasti luodusta kokonaisuudesta, jossa oli jatkuvasti annettavaa.

Pirkanmaan Moves-tapahtuman järjestivät Kangasalan ja Oriveden kunnan nuorisopalvelut yhdessä Nuori Kulttuuri -säätiön ja aluehallintoviraston kanssa.