Kirkkoharjun koululla jatketaan selvityksiä

Kirkkoharjun koulun sisäilmaongelmien selvittelyä jatketaan Kangasalla. Hiihtolomaviikon aikana koululla otetaan VOC-ilmanäytteet terveystarkastajan määrittelemistä tiloista ja tehdään paine-eromittauksia taloautomaation ja ilmanvaihdon toimivuuden testaamiseksi. Sisäilmamittauksista saatavia tietoja hyödynnetään tarkemmissa tutkimuksissa; ulkopuolinen rakennusterveysasiantuntija tekee tutkimussuunnitelman tarvittavista rakenne- ja kosteusteknisistä selvityksistä. Näiden jälkeen tekninen keskus vie asiaa eteenpäin.

Kunnan sisäilmatyöryhmä – vahvistettuna sivistystoimen, kouluterveydenhuollon ja ulkopuolisen asiantuntijan edustuksella – käsitteli koulun tilannetta torstaina kokouksessaan. Koulussa tehtiin sisäilmamittauksia kahtena peräkkäisenä viikonloppuna tammikuun puolivälin tuntumassa, mutta mittauksissa ei havaittu normaalista poikkeavia mikrobipitoisuuksia eivätkä tulokset työryhmän mukaan selitä koulurakennuksessa koettuja oireita.

Kouluterveydenhuolto kartoittaa edelleen oppilaiden oireilua, ja henkilöstölle suoritetaan työterveyslaitoksen sisäilmakysely. Lisäksi oppilaiden huoltajille tullaan järjestämään tiedotustilaisuus kevään aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?