Tangon kuninkaalliset saapuvat Pälkäneelle

Tangokuningatar Johanna Debreczeni ja tangokuningas Jouni Keronen esiintyvät Pälkäneellä ensi viikonloppuna. Konsertin järjestää Lions Club Pälkäne, joka haluaa kantaa kortensa kekoon juhlistaakseen paitsi satavuotiasta Suomea myös tasavuosia täyttävää kansainvälistä leijonajärjestöä.

– Valitsimme ajankohdan tarkoituksella – hiljaisena talviaikana ei muuten juuri ole kulttuuritarjontaa, kertoo LC Pälkäneen presidentti Olli Pöllänen.

Pöllänen ja Leijonien Martti Majuri kuvaavat tapahtumaa klubilta aivan uudenlaiseksi avaukseksi.

– Olisihan se hienoa, jos pälkäneläiset innostuisivat tästä, koska se varmasti rohkaisisi meitä järjestämään tällaista uudelleen, he uskovat.

Ennakkolippujen myynti paikallisissa liikkeissä ja jäsenien kautta päättyy perjantaina iltapäivällä, mutta lippuja myydään myös ovelta. Tapahtuman tuotto on tarkoitus käyttää paikallisten nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn; aiemmin LC Pälkäne on ollut mukana muun muassa frisbeegolfradan rakentamisessa, Kostian koulun välituntikaluston hankkimisessa ja Ratasaaren laavun rakentamisessa. Tarjoiluista vastaa Kostian Kahlaajat.

Nuijantalolla kello 18 alkavassa konsertissa kuullaan ohjelmisto, joka sisällöllään osuu hyvin yhteen satavuotiaan Suomen juhlavuoden kanssa. Esiintyjien yhteispeli toimii varmasti: vuoden 2004 tangokuningatar Debreczeni ja vuoden 198 tangokuningas Keronen ovat serkuksia ja konsertoivat säännöllisesti yhdessä.