Mikkolan aarre: Entisen leipomon talo uuteen käyttöön

Kirppis kasvoi marketkokoon

Puolisentoista vuotta kirpputoria Mikkolan Navetalla pitänyt Asko Metsälä muutti tammi–helmikuun taitteessa entiseen leipomon taloon. Samalla Mikkolan Aarre sai reilusti lisää tilaa entistä keskeisemmältä paikalta.

– Ovella ei ole portaita, ja vierestä kulkee vilkas tie, Metsälä esittelee.

Luopioistentien ja Pereentien risteyksessä sijaitseva rakennus on ollut viime vuodet vajaakäytöllä, kun FinnHarr asettui Rego-hallin matalaan päätyyn.

Asko Metsola otti ensi vaiheessa käyttöön vain osan uusista tiloista. Yläkerran myymälästä on erotettu varastotilaa ja tilaa vieville huonekaluille löytyy lisää tilaa alakerrasta.

Uusiin tiloihin muuttaneen Mikkolan aarteen ansiosta Luopioisten kirppikset ovat entistä tiiviimmin K-Market Järvikansan ympärillä. Seurakuntakeskuksen alakerrassa toimii lähetyskirppis ja talon toisella puolella Kukkian kirppis.

Mikkolan aarteen tuotteista valtaosa on vuokrapöytäasiakkaiden. Metsälä vuokraa pöydät yleensä kuukaudeksi kerrallaan, sillä tuotteiden hinnoittelussa ja esille asettelussa on sen verran iso urakka, ettei sitä kannata tehdä vain viikoksi.

Asiakkaiden kauppaamien tavaroiden lisäksi kaupan on muun muassa kuolinpesistä löytyneitä aarteita. Lisäksi Metsälä myy ekologisia pesuaineita ja korjaa edelleen myös pyöriä ja pienkoneita.

Oven suussa on ”tuo tullessasi ja vie mennessäsi” -periaatteella toimiva lehtihylly ja kahvilanurkkaus, jossa on tarjolla kotona leivottua pullaa. Uusien tilojen avajaisia juhlistetaan laskiaistiistaina laskiaispullalla.

Asko Metsälän kirpputori Mikkolan aarre muutti uusiin, entistä isompiin tiloihin tammi–helmikuun vaihteessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?