Pohjan koulussa pyöriteltiin sata pullaa

Satu Puntala Vehkajärven Martoista opetti kolmasluokkalaiselle Oona Saloselle, miten pullataikinaa vaivataan.
Olli Knaapi voiteli ja laittoi raesokerit 100 pullaa -haasteen tuotoksiin. Raija Toivonen ohjeisti leipojia vuosien leivontakokemuksella.
Jesse Korpela (vasemmalla) ja Jussi Uusitalo herkuttelivat tuoreilla pullilla Pohjan koulun leivontapäivän päätteeksi.

Huumaava tuoreen pullan tuoksu täytti koulun käytävät, kun Kuhmalahden Pohjan koululla tartuttiin Aitoon Marttojen esittämään 100 pullaa -haasteeseen. Talvilomaa edeltäneenä perjantaina koko koulu leipoi pullia, joita kertyi lopulta reilusti yli sata. Koululaisten apuna leipomassa olivat paikallisen Vehkajärven marttayhdistyksen kolme aktiivia Kirsti Kylänlahti, Satu Puntala ja Raija Toivonen.

– Leipominen sujui kaikilta hyvin. Oppilaat leipoivat innokkaasti ja kuuntelivat tarkasti ohjeet, martat kiittelivät.

Leivonnan lomassa vaihdettiin ruuanlaitto- ja leivontakokemuksia ja mietittiin lempireseptejä. Oppilaat tunnustivat olevansa innokkaita kokkaajia ja pullaa on leivottu ahkerasti myös kodeissa.

– Pärjäsin ihan ilman apua, kertoi tokaluokkalainen Eetu Salonen tyytyväisenä oman leivontahetkensä päätteeksi.

Eetu ja kaikki leipomisessa ahkeroineet oppilaat pääsivät herkuttelemaan uunituoreilla leivonnaisilla ruokailun yhteydessä. Osa pullista päätyi koulun pakastimeen odottamaan kevään kyläkahvilahetkiä.