Lääkehoidon hoitoa: Yli 200 yksityistä apteekkia tarjoaa asiakkailleen 1000 lääkityksen tarkistusta maksutta

Terveydeksi, Suomi

Apteekit tarjoavat apua, jos käytössä olevien lääkkeiden määrä tai yhteensopivuus mietityttää.

Apteekit onnittelevat 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla tuhat Lääkityksen tarkistuspalvelua asiakkailleen maksutta. Mukana Terveydeksi, Suomi! -hankkeessa on yli 200 yksityistä apteekkia ympäri Suomen.

Kampanjalla apteekit haluavat herätellä suomalaisia huolehtimaan heille määrättyjen lääkehoitojen turvallisesta ja tehokkaasta toteuttamisesta. Samalla apteekit haluavat kiinnittää huomiota etenkin monilääkittyjen vanhusten lääkityksen pulmiin ja riskitekijöihin, joita palvelulla voidaan vähentää. Lääkityksen tarkistuspalvelu tukee lääkityksen hallintaa ja onnistumista kotona.

Myös Kuhmalahden sivuapteekki osallistuu hankkeeseen. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

 

Palvelu tukee lääkehoidon onnistumista

Lääkityksen tarkistuspalvelussa kartoitetaan ensin asiakkaan koko lääkitys ja hänen käyttämänsä itsehoitolääkkeet sekä luontaistuotteet.

Palvelussa varmistetaan, ettei käytössä ole iäkkäille sopimattomia lääkkeitä ja että lääkkeet otetaan oikein ja oikeaan aikaan. Palvelun aikana asiakas voi keskustella turvallisesti lääkehoitoon liittyvistä huolistaan. Asiakkaan mukana tai puolesta voi palvelussa olla myös lääkehoidosta kotona vastaava omaishoitaja.

Lopuksi asiakkaalle kootaan ajantasainen lääkityslista ja tarkistuksen aikana tehdyt havainnot, kuten lääkkeiden oikeat ottoajankohdat.

– Vain harvalla asiakkaalla on ajantasainen, tarkistettu lääkityslista. Lääkehoidon hallinta kotona helpottuu, kun koko lääkehoito on käyty apteekissa läpi ja kerrattu lääkkeiden oikea käyttö. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan myös lääkäriin, farmaseutti Liisa Alanko Kuhmalahden sivuapteekista kertoo.

 

 

Ilmoittautuminen käynnissä

Palveluun on voinut ilmoittautua Apteekki.fi-kampanjasivuston kautta 20. helmikuuta lähtien. Sivustolta löytyvät kampanjassa mukana olevat apteekit, lisätietoa palvelusta ja ilmoittautumislinkki. Apteekit ottavat asiakkaisiin yhteyttä ilmoittautumisen jälkeen ja sopivat palveluajasta sekä antavat ohjeet palveluun tuloa varten.

Tarkistuspalvelut tarjotaan asiakkaille viikolla 11.

Kampanjasivuston ilmoittautuminen sulkeutuu, kun Tarkistuspalveluun on ilmoittautunut 1000 asiakasta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?