Ulkomuseo: Pälkäne-Seura sai virallisen rahankeräysluvan Salinmäen päärakennuksen kunnostustyötä varten

Salinmäen museon korjaus jatkuu keväällä

Salinmäen ulkomuseon logon on suunnitellut Saija Tynkkynen.

Pälkäne-Seura aloitti Salinmäen ulkomuseon Alkmanin taloksi kutsutun päärakennuksen mittavan peruskorjauksen vuonna 2015 Museoviraston avustuksella. Korjaustöitä jatkettiin vuonna 2016 samoin Museoviraston avustuksen turvin.

Alkmanin talon korjaustyöt jatkuvat edelleen vuosina 2017 ja 2018.

– Alapohjan vaativimmat hirsityöt on nyt tehty, mutta hirsikertojen korjausta jatketaan vielä keväällä. Ulkomaalaus ja kuistin korjaaminen ovat myös välttämättömiä lähivuosien töitä, samoin piha-alueen kunnostus, kertoo Pälkäne-Seuran puheenjohtaja Anna-Mari Henriksson-Helmikkala.

Pälkäne-Seura on saanut poliisilta kahdeksi vuodeksi virallisen rahankeräysluvan päärakennuksen kunnostustöitä varten. Keräyslupa-aika alkoi vuoden 2017 alussa ja jatkuu 31.12.2018 asti. Virallinen keräyslupa mahdollistaa muun muassa yksityisten lahjoitusten vastaanottamisen.

Alkmanin talo Myttäälässä edustaa tyypiltään 1800–1900-luvun vaihteen perinteistä pälkäneläistä talonpoikaistaloa.

Talo on ollut museokäytössä 1960-luvulta saakka, kotiseutumuseona talo pihapiireineen avautui yleisölle 1970-luvun loppupuolella. Talon viimeinen yksityinen omistaja oli Olga Alkman perheineen.

Museona Salinmäki ja sen päärakennus Alkmanin talo esittelevät paikallista rakennushistoriaa ja maaseutukulttuuria Alkmanin perheen henkilöhistorian avulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?