Tuomas Huuho kasvatti johtoaan

Pälkäneen Tuomas Huuho vankisti johtoaan slopestylen Suomen cupissa, kun Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour jatkui kuukauden tauon jälkeen Jyväskylässä. Huuho voitti alle 13-vuotiaiden Kids-sarjan avausosakilpailun Rukalla ja sijoittui Serenan osakilpailussa kakkoseksi. Sunnuntaina pälkäneläinen palasi Laajavuoressa voittajaksi.

Kids-sarja on ollut kaikissa osakilpailuissa kolmen kauppa. Serenan kisan voiton nappasi Kristian Gröhn ja Sampo Yliheikkilä on sijoittunut jokaisessa kisassa heti Huuhon jälkeen kakkoseksi tai kolmanneksi.

Buranan voimin laskenut Huuho teki Laajavuoressa vakuuttavaa jälkeä. Hän oli kaikilla kolmella kierroksella paras ja kirjasi kisan päätteeksi huippupisteet, jotka kasvattivat eroa muihin.

Rookie-kisan ainoaksi pälkäneläislaskijaksi jäi Santeri Ukkonen. Juuso Soukkio ja Visa Suonmaa joutuivat jättämään kisan väliin jalkavaivojen vuoksi. Seitsemänneksi sijoittunut Ukkonen laski kauden parhaan sijoituksensa. Edellisissä osakilpailuissa hän oli yhdeksäs ja 11. Alle 16-vuotiaiden rookie-sarjan voitti Laajavuoressa Alec Pekkola.

Myös pro-sarjassa nähtiin pälkäneläisväriä. 18-vuotias Vihtori Eerola sijoittui Laajavuoressa kymmenenneksi.

Slopestylecupissa on jäljellä vielä kaksi kisaa. Maaliskuun lopussa lasketaan Sappeessa ja huhtikuun alussa Rukalla. Päätösosakilpailun yhteydessä ratkotaan samalla Suomen mestaruudet. Sappeen osakilpailun avaa 25.3. kello 10 Kids-sarja. Rookie- ja pro-luokat ovat rinteessä kello 12.30 alkaen.

 

Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour, Laajavuori 12.3.

Kids. 1) Tuomas Huuho 85, 2) Sampo Yliheikkilä 80,5, 3) Kristian Gröhn 76,7, 4) Aapo Lampi 72,7, 5) Kai Paloniemi 70,7, 6) Joona Hiltunen 67,0.

Rookie. 1) Alec Pekkola 73,0, 2) Vertti Pöytäkivi 71,5, 3) Kimi Vallioniemi 71,0, 4) Vilho Väätäinen 70,2, 5) Antti Tanner 68,2, 6) Arttu Ratinen 66,7, 7) Santeri Ukkonen 65,7, 8) Konsta Tanner 63,2.

Pro. 1) Elias Syrjä 92,7, 2) Kuura Koivisto 91,0, 3) Aki Vallioniemi 85,7, 4) Teemu Tirkkonen 85,5, 5) Kim Sallinen 82,5, 6) Matias Suomi 80,7, 10) Vihtori Eerola 72,0.

Tuomas Huuho voitti Laajavuoren osakilpailun sunnuntaina. Pälkäneläinen teki kanssakilpailijoihin eroa etenkin hypyissä, reileillä oli tasaisempaa.