Avoimet ovat Pöllölän remonttityömaalla

Luopioisissa toimiva Osuuskunta Pöllökartano remontoi kunnan entisestä mielisairaalarakennuksesta edistyksellistä seniorien vuokrataloa. Vuonna 1913 valmistunut hirsitalo sijaitsee näkyvällä paikalla keskellä kylää. Alueen maisemalliset ja ympäristölliset arvot ohjaavat remonttia, jota on kestänyt jo yli vuoden. Talo valmistuu kuitenkin hyvää vauhtia, ja ensimmäiset asukkaat voinevat muuttaa sinne syksyllä.

Tulevana viikonloppuna on Asumaan 2017-näyttelyssä teemana senioriasuminen. Osana tätä tapahtumaa Pöllökartanoa esitellään kiinnostuneille. Ovet pidetään avoimena sunnuntaina 19.3. kello 12–14. Koska kyseessä on remonttityömaa, kävijöiltä toivotaan erityistä varovaisuutta ja ymmärrystä. Talon toiseen kerrokseen ei turvallisuussyistä ole lainkaan pääsyä, mutta alakerrassa ollaan jo niin pitkällä, että asunnot, saunatilat, yhteinen keittiö ja lasikuisti alkavat hahmottua.

Pöllölään valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä seitsemän vuokra-asuntoa ja noin 240 neliömetriä yhteistä tilaa. Asunnot ovat kooltaan 23–60 neliötä. Jokaisessa asunnossa on kylpyhuone sekä pienoiskeittiö. Alakerrassa on neljä asuntoa, sauna, pyykkihuone, yhteinen keittiö, olohuone sekä lasikuisti. Yläkerrassa on kolme asuntoa. Kellarikerrokseen rakentuu vapaa-ajan tila leivinuuneineen. Rakennuksen ympärillä on runsaasti piha-aluetta ja mahdollisuus puutarhan rakentamiseen. Kukkian Mikkolanlahti näkyy pihalle. Rantaan on tarkoitus rakentaa laituri sekä uinti-ja venepaikka.