Flamencofuusiota Mannolan johdolla

Vandalus viihdyttää Kangasalla ensi viikon torstaina.

Madridilainen flamencofuusioryhmä Vandalus konsertoi Suomessa kitaristinsa Raul Mannolan johdolla. Ryhmän musiikissa flamencoon yhdistyy aineksia itäisen Välimeren musiikkikulttuureista, modaalisesta jazzista, progressiivisesta rockista ja intialaisesta musiikista. Kangasala-salissa flamencofuusiota kuullaan torstaina 23.3.

Vandalus on kuuden Madridissa asuvan taiteilijan kokoonpano, joka yhdistää musiikissaan ovat flamencoa ja aineksia itäisen Välimeren musiikkikulttuureista, mutta myös modaalista jazzia, progressiivista rockia ja intialaista musiikkia. Flamencotanssi on merkittävässä osassa konsertissa.

Kangasala-talon konsertti on osa Vandalusin marraskuussa 2016 ilmestyneen Nuevo Mundo -levyn julkistamiskiertuetta. Albumin äänimaailmassa soivat flamencokitaran lisäksi arabiluuttu, bassohuilu, 12-kielinen kitara, flamencolaulu ja -tanssi, lukuisat perkussiot sekä vanha afganistanilainen kielisoitin, intialaisen sarodin edeltäjä, rubab.

Sävellykset ovat ensisijaisesti Raul Mannolan ja huilisti Alberto Centellan käsialaa. Musiikin visuaalisuus on ilmeistä: osa musiikista on alkujaan sävelletty kahta teatterikappaletta varten. Niitä esitetään edelleen Espanjan merkittävimmillä teatterifestivaaleilla ja auditorioissa.

Vandalus: Nuevo Mundo Kangasala-salissa to 23.3.2017 klo 19