Nuorten maailmaa Kalevalalla maustettuna

Väinämöinen on Kalevalan Lukio -näytelmässä musiikin opettajan sijaisena. Luokan oppilaat innostuvat välillä laulamaan ja tanssimaan.
Musiikin ohjaaja Päivi Marko, laulajat Elli Saarinen, Sonja Järvi ja Eveliina Virtanen sekä näytelmän ohjaaja Maria Helstola onnistuneen esityksen jälkeen.

Väinämöinen astelee näyttämölle Kalevalan lukion musiikinopettajan sijaisena. Kemiat kohtaavat joidenkin oppilaiden kanssa ja tuloksena Marjatan raskaus sekä Ainon itsemurha. Muitakin Kalevalan hahmoja löytyy oppilaiden joukosta hyvin nykyaikaistettuina versioina.

Kalevalan lukio on Anna Tapion koulun kerhotoimintana toteutettu näytelmä, jonka oppilaat ovat itse käsikirjoittaneet.

Musiikkinäytelmän musiikista vastasi koulun opiskelijoista koostuva orkesteri, jonka ohjaajana toimi Päivi Marko (pianon ääressä).

– Syksyllä tutustuimme Kalevalan tarinaan ja lähdimme ideoimaan näytelmää sen pohjalta. Käsikirjoitus valmistui lokakuussa, näytelmän ohjannut opettaja Maria Helstola kertoi.

Koulun opiskelijoista koostunut muusikkojoukko tuli mukaan käsikirjoituksen valmistuttua. Porukka ideoi käsikirjoitukseen sopivat laulut ja joukosta löytyi myös kahden uuden kappaleen säveltäjät. Musiikin ohjauksesta vastasi Päivi Marko.

Eveliina Virtanen teki näytelmään Marjatta-laulun, jonka sovitukseen osallistuivat kaikki bändin jäsenet. Väinämöisen ja Joukahaisen räpin puolestaan teki Ture Laiti, Marko kertoi.

Alkusoitto oli Markon itsensä säveltämä.

Näytelmän hauskoihin viittauksiin kuuluvat tietenkin myös Sampo-aurinkolasit, joista näkee oikeat koevastaukset.

Loppunäytöksessä Marjatan lapsi tulee tutustumaan Kalevalan lukioon äitinsä kanssa. Marjatta keskustelee tutun opettajan kanssa siitä, mihin kukin on elämässään ajautunut.

Näytelmän esitys oli sujuvaa ja musiikki tuki juonta jouhevasti. Käsikirjoitus oli oivaltava ja hauska. Näytöksiä on valitettavasti vain kaksi ja toinen esitys on vain koulun omalle väelle.

Kalevalan Lukio on Anna Tapion kerhotoimintana tuotettu musiikkinäytelmä, jonka opiskelijat ovat itse käsikirjoittaneet.