Saattokeikka täytti salin kolmesti

Saattokeikka kuvattiin Pälkäneellä viime kesänä.

Pälkäneellä viime kesänä kuvattu Saattokeikka-elokuva veti yhteiskoulun auditorion viime viikolla kolmesti täyteen. Sali myytiin loppuun maanantain, tiistain ja keskiviikon näytöksissä.

Elokuvia Pälkäneellä pyörittävä Filmipyörä lupaa lisäesityksiä huhtikuun alkuun.

– Huhtikuun ensimmäisellä viikolla katsellaan uusinta Smurffit-animaatiota. Olen silloin Pälkäneellä maanantaista keskiviikkoon. Niille illoille on tarkoitus sovittaa ainakin yksi, mahdollisesti kaksikin Saattokeikka-esitystä. Ja jos tarvetta on, niin huhtikuun lopulle järjestyy lisänäytöksiä Jari Hallamaa vakuuttaa.

Saattokeikkaa on kaavailtu myös tulevan kesän ulkoilmanäytöksiin. Paikallisissa maisemissa kuvatun elokuvan tunnelma sopisi loppukesän hämärtyvään iltaan. Ulkoilmanäytöksen yhteyteen voitaisiin järjestää myös erikoisohjelmaa. Ensi-iltaviikolla vierailut eivät aikataulupäällekkäisyyksien vuoksi onnistuneet.

Jotkut pälkäneläiskatsojat tosin pitivät Saattokeikkaa hieman ylimainostettuna: vaikka leffa onkin hyvä, niin mikään varsinainen Pälkäneen matkailumainos se ei ole, vaan tutut maisemat vilahtelevat kuvissa vain silloin tällöin.

 

Myös Raja 1918 täytti salit

Saattokeikan yleisöryntäys ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä paikallisissa maisemissa kuvatut elokuvat ovat ennenkin kiinnostaneet pälkäneläisiä. Kyllönjoen sillalla kuvattu Raja 1918 veti kymmenen vuotta sitten Laitikkalan Seurantalon täyteen.

– Sen jälkeen ajattelin, ettei Onkkaalan normaaliesitykseen voi enää millään riittää väkeä. Mutta sali oli silloinkin täynnä, Jari Hallamaa kertoo.

Viime viikolla osa Saattokeikan katsojista kääntyi suosiolla ovelta ja palasi seuraavana päivänä, jotta sai paremmat paikat. Maanantaina jotkut joutuivat lähtemään myös viivästyksen vuoksi: esitys viivästyi vajaan tunnin laiteongelmien vuoksi. Hallamaan koneet olivat edellisviikonloppuna lainassa Tampereen lyhytelokuvajuhlilla, eikä hän siksi ehtinyt testata niiden toimivuutta ennen näytöstä.

Keltainen talo, Kopsonin baari, Siwa, kylänraitti, rauniokirkko, mukavat ihmiset. Pälkäneen seutu jätti Saattokeikka-elokuvan tekijöille Samuli Valkamalle, Heikki Nousiaiselle ja Noah Kinille hyviä muistoja. Filmipyörän Jari Hallamaa (oikealla) toi elokuvan sen maisemiin.