Pysäköinninvalvonta tarkastelun alle

Pysäköinninvalvonnasta luopumista tulisi pohtia Kangasalla, jos valvonta nähdään tarpeettomana ja haitallisena kunnan kehitykselle. Tehdyssä valtuustoaloitteessa muistutetaan, että alun perin pysäköinninvalvonnalla haluttiin puuttua keskusta-alueen ja nauhataajaman hankalaan parkkipaikkatilanteeseen sekä suoranaisia vaaratilanteita aiheuttavaan pysäköintiin.

– Pysäköinninvalvonta on kyllä helpottanut asiakaspysäköintiä, sillä asiakaspysäköinti on keskusta-alueella vähentynyt merkittävästi, samassa suhteessa kuin paikallisten yritysten asiakkaatkin, kuvasi Harri Hanweg (ps).

Kaikkiaan kahdeksan valtuutetun allekirjoittaman aloitteen mukaan pysäköinninvalvonnan alettua pysäköintikieltomerkkejä on nauhataajaman alueelle lisätty runsaasti – myös paikoille, joilla pysäköinnin kanssa ei ole ollut ongelmia.

– Pysäköinninvalvonnasta on tullut Kangasalle uusi tulonlähde. Ryhdytään toimiin sen selvittämiseksi, palveleeko nykyisen kaltainen järjestelmä alkuperäistä tavoitettaan, ja tämän selvityksen pohjalta voidaan harkita toimia, joilla järjestelmää muutetaan vastaamaan alkuperäistä tavoitettaan, Hanweg linjasi.

Vastausta aloitteeseen odotetaan viimeistään ensi marraskuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?