Pelit loppuivat suunniteltua aikaisemmin

Kun ylöjärveläinen Uplakers nosteli kakkosdivisioonan ratkaisevan finaalin jälkeen voittopokaalia, oli Kangasalan Kisa-Eaglesin joukkue ehtinyt miettiä syntyjä syviä jo pari viikkoa. Kotkapaitojen tie pudotuspeleissä päättyi puolivälierissä mänttäläistä KPK:ta vastaan kahden tappion myötä.

– Meille tuli loukkaantumisia ja sairastumisia, ja terävin kärki puuttui ratkaisupeleistä. Ei voi olla näkymättä, jos kuudesta kärkipuolustajasta neljä puuttuu ja sama tilanne on hyökkääjien kanssa. Niillä pelaajilla, jotka käytössä olivat, pelasimme kyllä tosi hyvin, tiivistää Kisa-Eaglesin valmentaja Osmo Lindström.

KPK voitti ensimmäisen kohtaamisen 4–1 ja toisen, Kangasalla pelatun ottelun 0–1. Ensimmäinenkin peli oli erittäin tasainen mutta ratkesi mänttäläisten eduksi pienten – joskin kalliiksi käyneiden – kangasalalaisvirheiden jälkeen. Mäntässä ottelu olisi voinut selkeän tuntuisista numeroista huolimatta kääntyä kummalle joukkueelle hyvänsä; Eaglesin Niklas Myllynen torjui 55 laukausta ja KPK:n Juuso Grundström 44 kertaa.

Kangasallakin 24 kertaa torjunut Myllynen päätyi lopulta pudotuspeleissä maalivahtien torjuntatilaston kärkeen.

Kotiyleisön edessä kotkapaidat eivät kuitenkaan pystyneet rikkomaan Grundströmin nollapeliä, vaikka tasoitusta haettiinkin lopussa kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan. Koko kahden pelin minisarjassa maalinteossa onnistui Eaglesista vain joukkueen tehomieheksi runkosarjassa noussut Jerry Markkula, ja hänenkin osumansa oli puolivälieräsarjan avausmaali ensimmäisen pelin avauserässä.

 

Eteenpäin, mutta pettymys

Valmentaja Lindströmin mukaan kauden päättyminen puolivälierissä oli kovin odotuksin kauteen lähteneille kangasalalaisille tuloksellinen pettymys.

– Kokonaiskuva kaudesta on kuitenkin ihan positiivinen. Pääsääntöisesti menimme joukkueen kanssa kauden aikana eteenpäin, ja sarjan taso on kovempi kuin silloin, kun aikaisemmin valmensin tällä tasolla.

Yhteisten kuvioiden harjoittelua vaikeuttivat joukkuetta koko kauden kiusanneet loukkaantumiset ja sairastelut, jotka nakersivat iskukykyä myös peleissä. Eagles pääsi hyökkäämään täyden arsenaalin turvin vastustajan kimppuun käytännössä vain kahdesti. Siinä valossa ei olekaan ihme, että kotkapaitojen peli takelteli hyvän alun jälkeen pahasti. Henkistä vahvuutta joukkue kuitenkin osoitti ottamalla alkuvuodesta tarvittavat voitot pudotuspeleihin nousemiseksi.

– Pelaajien lisäksi isot kiitokset kuuluvat kyllä koko taustaorganisaatiolle, jollaista en ole urallani tavannut näin hyvin toimivana missään aikuissarjassa. Bussikuski mukaan lukien.

Ensi kaudesta ei ole vielä käyty kummoisiakaan keskusteluja. Niihin päästäneen, kun joukkue palaa Virosta, jonne päätettiin käydä jättämässä päättyneen kauden murheet. Mukaan ei saatu aivan jokaista pelaajaa, mutta kokoonpano oli silti suurempi kuin pahimpien loukkaantumissumien aikaan.

Tiukka puolustuskaan ei auttanut pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun vastustajan paketti oli vielä astetta tiiviimpi.