Sami Heikkilä ampui mestariksi

​Palkintojenjaossa Vesa Saviahde, Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Arto Luomala.

Liikkuvan maalin putoavien taulujen SM-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Nilsiän Tahkolla. Kangasalan Kymppi-64:ä edustava Sami Heikkilä ampui peruskilpailun parhaan tuloksen 33 ja eteni 16 parhaan joukkoon pudotusotteluihin. Puolivälierässä ja välierässä Heikkilä voitti vastustajansa suoraan erin 2-0. Finaalissa vastaan asettui Pohjois-Hämeen ampujien Vesa Saviahde. Kilpailu oli äärimmäisen tiukka ja, voitto ratkesikin vasta viimeisen erän uusintalaukauksilla. Voitto kirjattiin lopulta Heikkilälle erin 3–2.

– Kahden vuoden hopean maistelun jälkeen tuntuu kyllä makealta voittaa Suomen mestaruus, mestari hehkutti.

Samassa kilpailussa Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä nappasi mitalin sijoittuen välierätappion jälkeen pronssille. Joukkuekilpailussa Kymppi-64 hallinta jatkui, kun hyviä otteita vahvisti Jani Suoranta, ja miehet voittivat jälleen joukkuemestaruuden.

 

Naisten mitalikolmikko: Henna Vehviläinen, Marika Salminen ja Elli Räsänen.

Naisten sarjassa nähtiin yllätys, kun Kymppi-64 Henna Vehviläinen tiputti Kuopion Ampuma- jaMetsästysseuran Elli Räsäsen välierissä ja eteni finaaliin. Finaalissa vastassa ampui Marika Karisjoki Turun Seudun Ampujista, joka oli lopulta Vehviläistä parempi erin 2–0. Vasta hetken liikkuvan maalin ammuntaa harrastanut Vehviläinen nappasi elämänsä ensimmäisen SM-mitalin.

– Ensi vuonna sitten SM-kultaa, Vehviläinen linjasi tavoitettaan pilke silmäkulmassa.