Huuho hallitsi kotirinteessään

Pälkäneläinen slopestyle-taituri Tuomas Huuho otti kotirinteissään kauden kolmannen voiton, kun Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour jatkui lauantaina Sappeessa. Huuho oli selvästi paras alle 12-vuotiaiden kids-sarjassa. Pälkäneläinen teki avauslaskullaan huippupisteet ja yritti kahdella viimeisellä kierroksella vielä vaikeampia temppuja. Tällä kertaa ne eivät kuitenkaan onnistuneet. Kristian Gröhn nousi kolmannella yrityksellä neljän pisteen päähän, mutta Huuhon voittoa hän ei pystynyt uhkaamaan.

Sappeen kisa ei kerännyt laskijoita edellisten osakilpailujen tapaan, sillä samalle viikonlopulle sattunut Eurooppa-cupin osakilpailu ja Oulussa järjestetty rahakisa karsivat pohjoisen kilpailijoita pro-sarjasta. Pääkisaksi muodostuikin 13–15-vuotiaiden suksitaitureiden rookie-sarja, jossa oli pälkäneläisittäin vahva edustus.

Edelliskisojen tapaan parhaiten onnistui Santeri Ukkonen, jonka avauslaskusta keräämät pisteet riittivät kuudenteen sijaan. Muista pälkäneläisistä Juuso Soukkio oli rookie-sarjan yhdeksäs ja Visa Suonmaa kymmenes. Ikäluokkaa hallitsi Vertti Pöytäkivi. Pro-sarjassa neljänneksi sijoittunut Vihtori Eerola jäi niukasti rahapalkintojen ulkopuolelle.

Sappeen kisa laskettiin hankalissa oloissa, sillä loistokuntoon hiottuun rinteeseen satoi edellisyönä tahmea luonnonlumikerros. Se vaikeutti hyppyihin lähtöä.

– Mutta hienosti laskijat saivat temput sovitettua vauhdin mukaan, kilpailun johtaja Timo Sallinen kehuu.

Kids-sarjan voittaja Tuomas Huuho kiitti Sappeeta paitsi kisarinteistä, myös suksien luistosta: Sappeen tiimin edellispäivänä voitelemat sukset toimivat niin hienosti, ettei muita pienempi kilpailija hävinnyt muille vauhdeissa.

Slopestylen Suomen cup huipentuu 7.–9. huhtikuuta Rukalla, jossa kilpaillaan samalla myös lajin Suomen mestaruuksista. Rukalla ohjelmassa on slopestylen lisäksi myös halfpipe, jota pälkäneläislaskijat eivät pääse kotirinteessään treenaamaan.

Tuomas Huuho hallitsi Sappeen kotihyppyreissä, vaikka edellisyönä satanut tahmea lumi vaikeutti laskua. Kuva: Joonas Eloranta.

Mercedes-Benz Freestyle Ski Tour, Sappee 25.3.

Kids 1) Tuomas Huuho 90,3, 2) Kristian Gröhn 86,3, 3) Aapo Lampi 66,0, 4) Tuomas Hagelberg 51,0.

Rookie 1) Vertti Pöytäkivi 81,6, 2) Vilho Väätäinen 75,6, 3) Konsta Tanner 71,0, 4) Alec Pekkola 70,6, 5) Aron Asikainen 64,6, 6) Santeri Ukkonen 61,3, 7) Miska Stark 61,0, 8) Arttu Ratinen 59,3, 9) Juuso Soukkio 57,3, 10) Visa Suonmaa 56,3, 11) Akseli Pettilä 55,0, 12) Nicolas Korhonen 53,0, 13) Aaro Ilmonen 49,3, 14) Matias Tuokkola 45,6, 15) Oskari Salmi 41,6.

Pro 1) Matias Suomi 87,0, 2) Santeri Nurminen 74,0, 3) Matias Pärkkä 64,3, 4) Vihtori Eerola 63,3, 5) Topi Kallio 56,0.